Bộ 5 đề thi giữa HK2 môn Tiếng Anh 9 năm học 2021-2022 Trường THCS Lạc Hồng

Phần Mềm Portable xin giới thiệu đến các em học sinh Bộ 5 đề thi giữa HK2 môn Tiếng Anh 9 năm học 2021-2022 Trường THCS Lạc Hồng. Đề thi gồm có các câu trắc nghiệm với đáp án chi tiết sẽ giúp các em luyện tập, làm quen các dạng đề đồng thời đối chiếu kết quả, đánh giá năng lá»±c bản thân từ đó có kế hoạch học tập phù hợp. Mời các em cùng tham khảo!

TRƯỜNG THCS

LẠC HỒNG

ĐỀ THI GIỮA HK2 MÔN TIẾNG ANH 9

Năm học: 2021 – 2022

Thời gian: 45 phút

1. Đề số 1

I. Listen phệ what they say and decide if the statements are true( T) or false

( F ) (skills 2 – unit 7) (2p).

1. Nicolas gets up too late phệ have a real breakfast.                           ______________

2. It’s difficult phệ buy his lunch at the school canteen.                      ______________

3. He’s considering changing his eating habits.                                 ______________

4. Both Maya and her brother have good eating habits.                    ______________

5. She cooks dinner for her family.                                                    ______________

II. Choose the best answer A, B, C or D phệ complete the sentences ( 2,5p).

1. Can you turn _________ the TV? I want phệ see the film.

A. on                           B. off                           C. for                           D. in

2. In most social situations where people of acquaintance meet each other, ___________way of greeting is allowed

 A. formal                    B. informal                  C. serious                    D. artificial

3. My sister has been living in Da Lat for two years; _________, she has never been phệ Than Tho Lake.

A. however                 B. although                 C .if                             D. because

4. My father shouted at me, ____________made me feel sorrowful

 A. that                        B. who                         C. whose                     D. which

5. The football match was postponed _________the bad weather.

A. despite                    B. in spite                    C. because                   D. because of

6. If we use water ____________, more people will have clean water

 A. care                        B. careless                   C. carefully                 D. carelessly

7. I felt quite _______ with my day’s work.

A. satisfy                     B. satisfactory             C. satisfied                  D. satisfaction

8. The USA has a population of about 304 million, and it’s the third _____________country in the world.

A. smallest                  B. largest                     C. narrowest                D. highest

9. This newspaper _________ every day. It’s a daily newspaper.

A. is publishing           B. is published            C. publishes                D. publish

10. You have a ticket for the game, _____________?

 A. do you                   B. haven’t you             C. don’t you                D. have you

III. Supply the corect tense or form of the verb in parentheses ( 1,25p).

1. If I (have)____________________a lot of money, I would buy a new house.

2. Let’s (discuss) ____________________ the topic for the upcoming preservation.

3. Our teacher, Mrs Lan, (be) ______________________ill for two weeks.

4.We don’t like video chatting. We ẹnjoy ( work)______________F2F.

5. Which TV programme  (you/watch) ______________________at 9 pm tomorrow ?

IV. Read the following passage and put a word in the box in each of the numbered blanks (1,25p).

library    work    students    schoolyard    beautiful

The name of my school is Luong The Vinh Secondary school. It is a (1) _____  school. There are about eight hundred (2) _____  and more than forty teachers in my school. They (3) _____ very hard so that we can understand the lessons well. My school’s (4) _____ is very big. You can see all kinds of books in it. We also have a very large and clean (5) _____. Students play all kinds of games during their break time. My school is not big, but I love it very much.

V. Read the following  passage and do the tasks below (1,75p).

    Charles Dickens was one of the greatest writers in English Literature. He was born into a poor family in England. His father was a clerk in an office. It was a good job but he always spent more money than he earned, so he was often in debt. When Dickens was eleven years old, his father was put into prison because he could not pay his debts. At the age of twelve, Dickens was sent phệ work in a factory labeling bottles for six shillings a week.

     When Dickens was sixteen, he worked for a newspaper, and soon became a good journalist. He also wrote many short stories and novels about London’s life. Many of his characters were poor and hungry people. Some of his novels have been translated into many different languages. His two novels “Oliver Twist” and “David Copperfield” are famous all over the world.

A.Choose the best answer A, B, C or D phệ complete the sentences:

1. Which of the following sentences is NOT true ?

A. Charles Dickens was born into a poor family in England.

B. Charles Dickens always spent more money than he earned.

C. His father was put into prison when he was 11 years old.

D. “Oliver Twist” and “David Copperfield” were written by Charles Dickens.

2. The word  famous in the second paragraph mostly means________.

A. strange B. well done   C. well- known D. unknown

B.  Answer the questions:

1. Was Charles Dickens one of the greatest writers in English Literature?

___________________________________________________________

2. How old was he when he worked for a newspaper?

____________________________________________________________

3. What did he write about in his short stories and novels?

___________________________________________________________

VI. Complete the second sentence so that it means the same as the sentence before (1,25p).

1. Nobody has met them since last month.

They ___________________________________________________

2. She watched TV, then she prepared her lessons.

After________________________________________________

3. Get up early or you will miss the first bus.

If you ______________________________________________

4. “We may go sightseeing in Sa Pa next week”. Peter told Mary.

Peter told Mary ________________________________________

5.Although the weather was cold, they still went fishing.

In spite of ___________________________________________

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 1

I. Mỗi câu đúng 0,4.

1T        2F        3T          4F             5F

II. Mỗi câu đúng 0,25.

1. A     2. B     3. A     4. D     5. D

6. C     7. C     8. B     9. B     10. C

III. Mỗi câu đúng 0,25.

1. had

2. discuss

3. has been

4. working

5. will you be watching

IV. Mỗi câu đúng 0,25.

1. beautiful

2. students

3. work

4. library

5. schoolyard

V.

A. Mỗi câu đúng 0,5.

 1. B    2. C

B.  Mỗi câu đúng 0,25.

1. Yes. Yes, he was.

2. He was sixteen./ Sixteen

3.  He wrote about London’s life/ About London’s life (in his short stories and novels ).

VI. Mỗi câu đúng 0,25.

1. They haven’t been met since last month.

2. After watching TV, she prepared her lessons.

3. If you don’t get up early, you will miss the first bus./Or If you get up early, you won’t miss the train.

4. Peter told /said phệ Mary (that) they might go sightseeing in Sa Pa the next week/the following week

5. In spite of the cold weather/ the fact that the weather was cold, they still went fishing.

2. Đề số 2

ĐỀ THI GIá»®A HK2 MÔN TIẾNG ANH 9- TRƯỜNG THCS LẠC HỒNG- ĐỀ 02

A. PHONETICS

Choose the word in each group that has the underlined part pronounced differently from the rest. (1.0pt)

1. A. used

B. arrived

C. closed

D. liked

2. A. internet

B. invent

C. bucket

D. spend

3. A. watch

B. chemistry

C. latch

D. check

4. A. teach

B. jeans

C. clean

D. instead

5. A. rice

B. pipe

C. fill

D. appliance

B. GRAMMAR – VOCABULARY – LANGUAGE FUNCTIONS

I. Choose the word or phrase marked A, B, C or D that best fits the blank space in each sentence. (2.5pts)

1. I suggest _____________ off the lights before going out.

A. turn

B. phệ turn

C. turning

D. turned

2. I lost my pen. I have looked __________ it for all the morning.

A. after

B. for

C. up

D. at

3. She was lazy, _________ she didn’t pass the exam.

A. but

B. since

C. however

D. so

4. You often waste garbage around the school yard, _________?

A. aren’t you

B. you aren’t

C. do you

D. don’t you

5. She felt very __________ because of her good result.

A. happy

B. happiness

C. happily

D. unhappy

6. ____________ she often tells lies, many people believe her.

A. Therefore

B. Because

C. Although

D. However

7. I bought a picture _____________ was very valuable.

A. which

B. when

C. who

D. where

8. She sings and dances ______________.

A. beauty

B. beautiful

C. beautifully

D. beautify

9. If we go on littering, the environment will be seriously ___________.

A. pollute

B. polluted

C. pollution

D. pollutants

10. I suggest we ________ energy-saving bulbs instead of ordinary 100-watt bulbs.

A. phệ use

B. used

C. using

D. should use

II. Reorder the sentences phệ make a meaningful dialogue (1.0pt)

1. Just in case the market will be closed and no food will be available.

2. And I think we should buy some canned food, too.

3. Yes, I agree with you. Because there may be a power cut.

4. I think we should buy some matches and candles before a typhoon.

5. What for?

C. READING

Read the passage, then answer the questions below (2.5pts)

Are you looking for a cheap, clean, effective source of power that doesn’t cause pollution or waste natural resources? Look no further than solar energy from the Sun.

At present, most of our electricity comes from the use of coal and gas, oid or nuclear power. This power could be provided by the Sun. One percent of the solar energy that reaches the Earth is enough phệ provide power for the total population.

Many countries are already using solar energy. Solar panels are placed on the roofs of a house and the Sun’s energy is used phệ heat water. The energy can be stored for a number of days, so on cloudy days you can use solar energy, too.

Sweden has an advanced solar energy program. There, all buildings will be heated by solar energy and cars will use solar power instead of gas by the year 2015.

Questions:

1. Is solar energy an efficient source of power?

2. Where are the solar panels placed?

3. How long can the solar energy be stored?

4. When will cars use solar power instead of gas in Sweden?

5. Is the solar energy used in Vietnam now?

D. WRITING

Use the words or phrases given below phệ complete a passage about how necessary phệ celebrate a day for parents. An example (0) is done for you. (3.0 pts)

0. It/ necessary/ have/ celebrate/ our parents.

=> It is necessary phệ have phệ celebrate for our parents.

1. Children/ have/ special day phệ express/ feelings, memories and love/ their parents.

2. We have/ opportunity/ enhance the family traditions/ get together.

3. Sunday/ a day off/ so everybody/ không tính phí from work and study.

4. Children/ give their parents/ flowers/ send cards/ make/ special cakes they like.

5. I believe/ idea/ be supported/ and/ it/ be celebrated nationwide.

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 2

Choose the word in each group that has the underlined part pronounced differently from the rest.

1. D; 2. C; 3. B; 4. D; 5. C

Choose the word or phrase marked A, B, C or D that best fits the blank space in each sentence. (2.5pts)

1. C; 2. B; 3. D; 4. D; 5. A; 6. C; 7. A; 8. C; 9. B; 10. D

Put the sentences in the dialogue in the correct order. (1.0pt)

4 – 3 – 2 – 5 – 1

Read the passage, then answer the questions below. (2.0pts)

1. Yes. It is.

2. They/ Solar panels are placed on the roofs of a house.

3. It/ The solar energy can be stored for a number of days.

4. Cars will use solar power instead of gas in Sweden by the year 2015.

OR: In Sweden, cars will use solar power instead of gas by the year 2015.

5. Yes, it is.

Use the words or phrases given below phệ complete a passage about how necessary phệ celebrate a day for parents. (3.0pts)

1 – Children should have a special day phệ express their feelings, memories and love for their parents.

2 – We will have an opportunity phệ enhance the family traditions and (phệ) get together.

3 – Sunday is a day off, so everybody is không tính phí from work and study.

4 – Children should/can give their parents flowers, send cards and/or make special cakes (that) they like.

5 – I believe my idea will be supported and it will be celebrated nationwide.

3. Đề số 3

ĐỀ THI GIá»®A HK2 MÔN TIẾNG ANH 9- TRƯỜNG THCS LẠC HỒNG- ĐỀ 03

I. Choose the word whose the underlined part is pronounced differently from the other three.

1. A. flow                    B. row                          C. know                       D. now

2. A. fly                       B. hobby                     C. energy                     D. ordinary

3. A. dump                  B. bulb                        C. nuclear                    D. plumber

4. A scheme                B. mechanic                C. machine                  D. chemistry

5. A. tower                  B. slow                        C. flower                     D. down

II. Choose the best option (2,0p)

1. Computer is one of the most important …….of 20th century.

A.inventions

B. invent

C. inventor

D. inventing

2. My brother likes ……soccer than me.

A. phệ play

B. playing

C. played

D.plays

3. If the weather is good tomorrow, we……..there.

A. go

B. phệ go

C. will go

D. goes

4. He suggested…….money for the poor in the school.

A. phệ save

B. saving

C. saved

D. save

5. Can you…the lights? It’s too dark phệ see anything here.

A. turn on

B. turn off

C. turn in

D. turn down

6. I am disappointed ……. people have spoiled this area.

A. that

B. when

C. if

D. with

7. In order phệ save electricity, an ordinary 100-watt light bulb can be replaced by …………..

A. an energy –saving bulb

B. an energy – save bulb

C. a saving energy bulb

D. A save- energy bulb

8. People nowadays are interested ……….. saving money and natural resourses.

A. on

B. in

C. with

D. phệ

C. READING

Read the following passage and answer the questions below (2.5 pts)

Everyone wants phệ reduce pollution. But the pollution problem is as complicated as it is serious. It is complicated because much pollution is caused by things that benefit people. For example, exhaust from automobile provides transportation phệ millions of people. Factories discharge much of the material that pollutes the air and water, but factories give employment phệ a large number of people.

1) True (T) or false (F) statements (1,0 pt)

………..1. Most people want phệ reduce pollution.

………..2. Pollution problem is complicated and serious.

………..3. Pollution is brought about by things that benefit people.

………..4. Exhaust from automobile doesn’t cause large percentage of air pollution.

2) Answer the questions: (1,5pt)

1. What does everyone want phệ reduce?

………………………………………………………………………

2. Why is the pollution problem complicated?

………………………………………………………………………….

3. Do you want phệ reduce pollution? How come?

………………………………………………………………………..

—(Để xem đầy đủ nội dung của Đề thi số 3 vui lòng xem Online hoặc Đăng nhập vào Phần Mềm Portable để tải về máy)—

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 3

Choose the word that has the underlinedpart pronounced differently.

1. C; 2. A; 3. C; 4. C; 5. B;

Choose the best option marked A, B, C or D phệ complete each sentence

1. A; 2. B; 3. C; 4. B; 5. A; 6. A; 7. A; 8. B;

True or False statement

1. F; 2. T; 3. T; 4. F;

Read the passage carefully then answer the questions below.

1. Everyone wants phệ reduce pollution.

2. Because much pollution is caused by things benefit people.

3. Ss’ answer

Rewrite each sentence below so that it has the same meaning

1. I suggest putting garbage bins around the school year.

2. A new mall will be built here.

3. The festival which is in the late March or early April called Easter.

II. Write sentences using words or phrases provided

1. I think it is necessary phệ celebrate Mother’s Day in Vietnam.

2. I suggest going on a picnic in the countryside.

4. Đề số 4

ĐỀ THI GIá»®A HK2 MÔN TIẾNG ANH 9- TRƯỜNG THCS LẠC HỒNG- ĐỀ 04

I. Chọn từ có cách phát âm khác với những từ còn lại (1.0 điểm)

1. A. earthquake         B. blanket                   C. sticky                      D. know

2. A. worked               B. watched                  C. cleaned                   D. helped

3. A. looks                   B. cats                          C. roofs                       D. opens

4. A. eleven                 B. employ                   C. get                           D. complete

5. A. plumber             B. brother                    C. September             D. bill

II. Cho dạng đúng của động từ trong ngoặc (2.0 điểm)

1. She has a lot of novels (write)………………………………in English.

2. It is nóng today and we wish we (be)……………… …….in the swimming pool.

3. That bridge (build) …………………………in 2011.

4. If we protect our environment, we (have)………………..an ideal place phệ live.

5. He (learn)………………………..English since he was ten years old.

6. I don’t want (talk)………………………….back by anyone.

III. Viết lại câu sao cho nghĩa không đổi (2.0 điểm)

1. The teacher can’t come phệ class today. He teaches us math.

→ The teacher who …………………………………………………………………………………………

2. It rained heavily but she managed phệ come phệ class on time.

→ Although ………………………………………………………………………………………………..

3. I don’t have không tính phí time phệ go out with my friends.

→ I wish ………………………………………………………………………………………………..

4. The examiner asked Lan: “Do you spend much time on your English?”

→ The examiner asked Lan……………………………………………………………………………………

5. The students said that Lan was the best at math in her school.

→ Lan……………………………………………………………………………………………………………

—(Để xem đầy đủ nội dung của Đề thi số 4 vui lòng xem Online hoặc Đăng nhập vào Phần Mềm Portable để tải về máy)—

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 4

I. Chọn từ có cách phát âm khác với những từ còn lại (1.0 điểm)

1 – D; 2 – C; 3 – D; 4 – D; 5 – A;

II. Cho dạng đúng của động từ trong ngoặc (2.0 điểm)

1. She has a lot of novels (write)……………..written……………….in English.

2. It is nóng today and we wish we (be)…………..were…. …….in the swimming pool.

3. That bridge (build) …………….was built…………..in 2011.

4. If we protect our environment, we (have)…………will have…….an ideal place phệ live.

5. He (learn)……….has learned……………….English since he was ten years old.

6. I don’t want (talk)………….phệ talk………………back by anyone.

III. Viết lại câu sao cho nghĩa không đổi (2.0 điểm)

1 – The teacher who teaches us math, can’t come phệ class today.

2 – Although it rained heavily, she managed phệ come phệ class on time.

3 – I wish I had không tính phí time phệ go out with my friends.

4 – The examiner asked Lan if/ whether she spent much time on her English.

5 – Lan was said phệ be the best at math in her school.

IV. Mỗi câu có một lỗi sai. Gạch chân từ sai và viết từ đúng vào cuối câu (1.5 điểm)

1 – who thành who/ that; 2 – an thành a; 3 – haven’t thành have;

4 – science thành scientists; 5 – since thành for; 6 – go thành going;

VI. Đọc kỹ đoạn văn và trả lời các câu hỏi sau. (2 điểm)

1 – He was born in Milan, Ohio, on February 11th, 1847.

2 – He lit up the world with his invention of the electric light.

3 – About every two weeks he created something new.

4 – He was 84 years old when he died.

VI. Sử dụng những từ đã cho để điền vào chỗ trống trong câu. (1.5 điểm)

1 – celebrate; 2 – greeting; 3 – majority; 4 – housework; 5 – throughout; 6 – from;

5. Đề số 5

ĐỀ THI GIá»®A HK2 MÔN TIẾNG ANH 9- TRƯỜNG THCS LẠC HỒNG- ĐỀ 05

Choose the words which has the underlined part pronounce differently

1. A. Accent

B. Factor

C. Anniversary

D. Variety

2. A. global

B. Operate

C. Erode

D. Openness

3. A. stimulate

B. Puree

C. Confusion

D. Rusty

4. A. bilingual

B. Imitate

C. Simplify

D. Whisk

Choose the best answer phệ complete these following sentences.

1. They _____________ angry if you didn’t visit them.

A. would be

B. should be

C. would

D. should

2. What would you do if you _____________ a million dollars?

A. win

B. won

C. had won

D. will win

3. What will happen if the air _____________?

A. was polluted

B. be polluted

C. is polluted

D. has polluted

4. He wouldn’t have had an accident if he _____________ more carefully.

A. drives

B. drove

C. had driven

D. was driving

5. If you _____________ better last night, you wouldn’t have been so tired.

A. sleep

B. had slept

C. was sleeping

D. slept

6. If I had noticed him, I _____________ hello phệ him .

A. say

B. said

C. would say

D. would have said

7. If he _____________ with us now, he _____________the beauty of the nature of the National Park

A. is / can enjoy

B. was/ will enjoy

C. had/would enjoyed

D. were/ could enjoy

8. Would you mind if I _____________ in the room?

A. smoke

B. smoked

C. would smoke

D. had smoked

9. You can’t get higher result _____________ .

A. if you work hard

B. unless you work harder

C. if you worker harder

D. unless you will not work harder

10. Can you imagine what____________ if everyone ____________.

A. will happen / can fly

B. would happen / could fly

C. had happen / could have flown

D. happened / will have flown

Give the correct form of the verbs in the brackets.

1. If people really cared about the environment, they ( not dump ) ____________ waste into the lake.

2.If there was no fresh water in the world, what (happen) ________________.

3. If I _____ (know) his telephone number, I’d give it phệ you.

4. If he worked more slowly, he _____ (not make) so many mistakes.

Finish the second sentence so that it has the same meaning as the first one.

1. We can’t offer you the job because you can’t speak English.

If you could speak…………………………………………………………………………………………………….

2. My friend plays the guitar. He has just released a CD.

-> ………………………………………………………………………………………………………………………

3. Parts of the palace are open phệ the public. It is where the queen lives.

-> ………………………………………………………………………………………………………………………..

4. English has borrowed many words. They come from other languages.

-> ………………………………………………………………………………………………………………………………

—(Để xem đầy đủ nội dung của Đề thi số 5 vui lòng xem Online hoặc Đăng nhập vào Phần Mềm Portable để tải về máy)—

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 5

Choose the words which has the underlined part pronounce differently

1 – D; 2 – B; 3 – D; 4 – A;

Choose the best answer phệ complete these following sentences.

1 – A; 2 – B; 3 – C; 4 – C; 5 – B;

6 – D; 7 – D; 8 – B; 9 – B; 10 – B;

Give the correct form of the verbs in the brackets.

1 – wouldn’t dumped; 2 – would happen; 3 – knew; 4 – wouldn’t make;

Finish the second sentence so that it has the same meaning as the first one.

1 – If you could speak English, we could offer you the job.

2 – My friend who has just released a CD, plays the guitar.

3 – Parts of the palace where the queen lives, are open phệ the public.

4 – English has borrowed many words which come from other languages.

Read the paragraphs below and give the answer True/false

1 – False; 2 – True; 3 – True; 4 – True; 5 – False;

Choose the word or phrase among A, B, Cor D that best fits the blank space in the following passage

1. B     2. A     3. D     4. C     5. B

6. D     7. A     8. C     9. D     10. A

Trên đây là trích dẫn một phần nội dung Bộ 5 đề thi giữa HK2 môn Tiếng Anh 9 năm học 2021-2022 Trường THCS Lạc Hồng. Để xem toàn bộ nội dung các em đăng nhập vào trang hoc247.net Ä‘ể tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh Ã´n tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Chúc các em học tập tốt!

.


 

Thông tin thêm

Bộ 5 đề thi giữa HK2 môn Tiếng Anh 9 năm học 2021-2022 Trường THCS Lạc Hồng

[rule_3_plain]

Phần Mềm Portable xin giới thiệu đến các em học sinh Bộ 5 đề thi giữa HK2 môn Tiếng Anh 9 năm học 2021-2022 Trường THCS Lạc Hồng. Đề thi gồm có các câu trắc nghiệm với đáp án chi tiết sẽ giúp các em luyện tập, làm quen các dạng đề đồng thời đối chiếu kết quả, đánh giá năng lá»±c bản thân từ đó có kế hoạch học tập phù hợp. Mời các em cùng tham khảo!

TRƯỜNG THCS

LẠC HỒNG

ĐỀ THI GIỮA HK2 MÔN TIẾNG ANH 9

Năm học: 2021 – 2022

Thời gian: 45 phút

1. Đề số 1

I. Listen phệ what they say and decide if the statements are true( T) or false

( F ) (skills 2 – unit 7) (2p).

1. Nicolas gets up too late phệ have a real breakfast.                           ______________

2. It’s difficult phệ buy his lunch at the school canteen.                      ______________

3. He’s considering changing his eating habits.                                 ______________

4. Both Maya and her brother have good eating habits.                    ______________

5. She cooks dinner for her family.                                                    ______________

II. Choose the best answer A, B, C or D phệ complete the sentences ( 2,5p).

1. Can you turn _________ the TV? I want phệ see the film.

A. on                           B. off                           C. for                           D. in

2. In most social situations where people of acquaintance meet each other, ___________way of greeting is allowed

 A. formal                    B. informal                  C. serious                    D. artificial

3. My sister has been living in Da Lat for two years; _________, she has never been phệ Than Tho Lake.

A. however                 B. although                 C .if                             D. because

4. My father shouted at me, ____________made me feel sorrowful

 A. that                        B. who                         C. whose                     D. which

5. The football match was postponed _________the bad weather.

A. despite                    B. in spite                    C. because                   D. because of

6. If we use water ____________, more people will have clean water

 A. care                        B. careless                   C. carefully                 D. carelessly

7. I felt quite _______ with my day’s work.

A. satisfy                     B. satisfactory             C. satisfied                  D. satisfaction

8. The USA has a population of about 304 million, and it’s the third _____________country in the world.

A. smallest                  B. largest                     C. narrowest                D. highest

9. This newspaper _________ every day. It’s a daily newspaper.

A. is publishing           B. is published            C. publishes                D. publish

10. You have a ticket for the game, _____________?

 A. do you                   B. haven’t you             C. don’t you                D. have you

III. Supply the corect tense or form of the verb in parentheses ( 1,25p).

1. If I (have)____________________a lot of money, I would buy a new house.

2. Let’s (discuss) ____________________ the topic for the upcoming preservation.

3. Our teacher, Mrs Lan, (be) ______________________ill for two weeks.

4.We don’t like video chatting. We ẹnjoy ( work)______________F2F.

5. Which TV programme  (you/watch) ______________________at 9 pm tomorrow ?

IV. Read the following passage and put a word in the box in each of the numbered blanks (1,25p).

library    work    students    schoolyard    beautiful

The name of my school is Luong The Vinh Secondary school. It is a (1) _____  school. There are about eight hundred (2) _____  and more than forty teachers in my school. They (3) _____ very hard so that we can understand the lessons well. My school’s (4) _____ is very big. You can see all kinds of books in it. We also have a very large and clean (5) _____. Students play all kinds of games during their break time. My school is not big, but I love it very much.

V. Read the following  passage and do the tasks below (1,75p).

    Charles Dickens was one of the greatest writers in English Literature. He was born into a poor family in England. His father was a clerk in an office. It was a good job but he always spent more money than he earned, so he was often in debt. When Dickens was eleven years old, his father was put into prison because he could not pay his debts. At the age of twelve, Dickens was sent phệ work in a factory labeling bottles for six shillings a week.

     When Dickens was sixteen, he worked for a newspaper, and soon became a good journalist. He also wrote many short stories and novels about London’s life. Many of his characters were poor and hungry people. Some of his novels have been translated into many different languages. His two novels “Oliver Twist” and “David Copperfield” are famous all over the world.

A.Choose the best answer A, B, C or D phệ complete the sentences:

1. Which of the following sentences is NOT true ?

A. Charles Dickens was born into a poor family in England.

B. Charles Dickens always spent more money than he earned.

C. His father was put into prison when he was 11 years old.

D. “Oliver Twist” and “David Copperfield” were written by Charles Dickens.

2. The word  famous in the second paragraph mostly means________.

A. strange B. well done   C. well- known D. unknown

B.  Answer the questions:

1. Was Charles Dickens one of the greatest writers in English Literature?

___________________________________________________________

2. How old was he when he worked for a newspaper?

____________________________________________________________

3. What did he write about in his short stories and novels?

___________________________________________________________

VI. Complete the second sentence so that it means the same as the sentence before (1,25p).

1. Nobody has met them since last month.

They ___________________________________________________

2. She watched TV, then she prepared her lessons.

After________________________________________________

3. Get up early or you will miss the first bus.

If you ______________________________________________

4. “We may go sightseeing in Sa Pa next week”. Peter told Mary.

Peter told Mary ________________________________________

5.Although the weather was cold, they still went fishing.

In spite of ___________________________________________

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 1

I. Mỗi câu đúng 0,4.

1T        2F        3T          4F             5F

II. Mỗi câu đúng 0,25.

1. A     2. B     3. A     4. D     5. D

6. C     7. C     8. B     9. B     10. C

III. Mỗi câu đúng 0,25.

1. had

2. discuss

3. has been

4. working

5. will you be watching

IV. Mỗi câu đúng 0,25.

1. beautiful

2. students

3. work

4. library

5. schoolyard

V.

A. Mỗi câu đúng 0,5.

 1. B    2. C

B.  Mỗi câu đúng 0,25.

1. Yes. Yes, he was.

2. He was sixteen./ Sixteen

3.  He wrote about London’s life/ About London’s life (in his short stories and novels ).

VI. Mỗi câu đúng 0,25.

1. They haven’t been met since last month.

2. After watching TV, she prepared her lessons.

3. If you don’t get up early, you will miss the first bus./Or If you get up early, you won’t miss the train.

4. Peter told /said phệ Mary (that) they might go sightseeing in Sa Pa the next week/the following week

5. In spite of the cold weather/ the fact that the weather was cold, they still went fishing.

2. Đề số 2

ĐỀ THI GIá»®A HK2 MÔN TIẾNG ANH 9- TRƯỜNG THCS LẠC HỒNG- ĐỀ 02

A. PHONETICS

Choose the word in each group that has the underlined part pronounced differently from the rest. (1.0pt)

1. A. used

B. arrived

C. closed

D. liked

2. A. internet

B. invent

C. bucket

D. spend

3. A. watch

B. chemistry

C. latch

D. check

4. A. teach

B. jeans

C. clean

D. instead

5. A. rice

B. pipe

C. fill

D. appliance

B. GRAMMAR – VOCABULARY – LANGUAGE FUNCTIONS

I. Choose the word or phrase marked A, B, C or D that best fits the blank space in each sentence. (2.5pts)

1. I suggest _____________ off the lights before going out.

A. turn

B. phệ turn

C. turning

D. turned

2. I lost my pen. I have looked __________ it for all the morning.

A. after

B. for

C. up

D. at

3. She was lazy, _________ she didn’t pass the exam.

A. but

B. since

C. however

D. so

4. You often waste garbage around the school yard, _________?

A. aren’t you

B. you aren’t

C. do you

D. don’t you

5. She felt very __________ because of her good result.

A. happy

B. happiness

C. happily

D. unhappy

6. ____________ she often tells lies, many people believe her.

A. Therefore

B. Because

C. Although

D. However

7. I bought a picture _____________ was very valuable.

A. which

B. when

C. who

D. where

8. She sings and dances ______________.

A. beauty

B. beautiful

C. beautifully

D. beautify

9. If we go on littering, the environment will be seriously ___________.

A. pollute

B. polluted

C. pollution

D. pollutants

10. I suggest we ________ energy-saving bulbs instead of ordinary 100-watt bulbs.

A. phệ use

B. used

C. using

D. should use

II. Reorder the sentences phệ make a meaningful dialogue (1.0pt)

1. Just in case the market will be closed and no food will be available.

2. And I think we should buy some canned food, too.

3. Yes, I agree with you. Because there may be a power cut.

4. I think we should buy some matches and candles before a typhoon.

5. What for?

C. READING

Read the passage, then answer the questions below (2.5pts)

Are you looking for a cheap, clean, effective source of power that doesn’t cause pollution or waste natural resources? Look no further than solar energy from the Sun.

At present, most of our electricity comes from the use of coal and gas, oid or nuclear power. This power could be provided by the Sun. One percent of the solar energy that reaches the Earth is enough phệ provide power for the total population.

Many countries are already using solar energy. Solar panels are placed on the roofs of a house and the Sun’s energy is used phệ heat water. The energy can be stored for a number of days, so on cloudy days you can use solar energy, too.

Sweden has an advanced solar energy program. There, all buildings will be heated by solar energy and cars will use solar power instead of gas by the year 2015.

Questions:

1. Is solar energy an efficient source of power?

2. Where are the solar panels placed?

3. How long can the solar energy be stored?

4. When will cars use solar power instead of gas in Sweden?

5. Is the solar energy used in Vietnam now?

D. WRITING

Use the words or phrases given below phệ complete a passage about how necessary phệ celebrate a day for parents. An example (0) is done for you. (3.0 pts)

0. It/ necessary/ have/ celebrate/ our parents.

=> It is necessary phệ have phệ celebrate for our parents.

1. Children/ have/ special day phệ express/ feelings, memories and love/ their parents.

2. We have/ opportunity/ enhance the family traditions/ get together.

3. Sunday/ a day off/ so everybody/ không tính phí from work and study.

4. Children/ give their parents/ flowers/ send cards/ make/ special cakes they like.

5. I believe/ idea/ be supported/ and/ it/ be celebrated nationwide.

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 2

Choose the word in each group that has the underlined part pronounced differently from the rest.

1. D; 2. C; 3. B; 4. D; 5. C

Choose the word or phrase marked A, B, C or D that best fits the blank space in each sentence. (2.5pts)

1. C; 2. B; 3. D; 4. D; 5. A; 6. C; 7. A; 8. C; 9. B; 10. D

Put the sentences in the dialogue in the correct order. (1.0pt)

4 – 3 – 2 – 5 – 1

Read the passage, then answer the questions below. (2.0pts)

1. Yes. It is.

2. They/ Solar panels are placed on the roofs of a house.

3. It/ The solar energy can be stored for a number of days.

4. Cars will use solar power instead of gas in Sweden by the year 2015.

OR: In Sweden, cars will use solar power instead of gas by the year 2015.

5. Yes, it is.

Use the words or phrases given below phệ complete a passage about how necessary phệ celebrate a day for parents. (3.0pts)

1 – Children should have a special day phệ express their feelings, memories and love for their parents.

2 – We will have an opportunity phệ enhance the family traditions and (phệ) get together.

3 – Sunday is a day off, so everybody is không tính phí from work and study.

4 – Children should/can give their parents flowers, send cards and/or make special cakes (that) they like.

5 – I believe my idea will be supported and it will be celebrated nationwide.

3. Đề số 3

ĐỀ THI GIá»®A HK2 MÔN TIẾNG ANH 9- TRƯỜNG THCS LẠC HỒNG- ĐỀ 03

I. Choose the word whose the underlined part is pronounced differently from the other three.

1. A. flow                    B. row                          C. know                       D. now

2. A. fly                       B. hobby                     C. energy                     D. ordinary

3. A. dump                  B. bulb                        C. nuclear                    D. plumber

4. A scheme                B. mechanic                C. machine                  D. chemistry

5. A. tower                  B. slow                        C. flower                     D. down

II. Choose the best option (2,0p)

1. Computer is one of the most important …….of 20th century.

A.inventions

B. invent

C. inventor

D. inventing

2. My brother likes ……soccer than me.

A. phệ play

B. playing

C. played

D.plays

3. If the weather is good tomorrow, we……..there.

A. go

B. phệ go

C. will go

D. goes

4. He suggested…….money for the poor in the school.

A. phệ save

B. saving

C. saved

D. save

5. Can you…the lights? It’s too dark phệ see anything here.

A. turn on

B. turn off

C. turn in

D. turn down

6. I am disappointed ……. people have spoiled this area.

A. that

B. when

C. if

D. with

7. In order phệ save electricity, an ordinary 100-watt light bulb can be replaced by …………..

A. an energy –saving bulb

B. an energy – save bulb

C. a saving energy bulb

D. A save- energy bulb

8. People nowadays are interested ……….. saving money and natural resourses.

A. on

B. in

C. with

D. phệ

C. READING

Read the following passage and answer the questions below (2.5 pts)

Everyone wants phệ reduce pollution. But the pollution problem is as complicated as it is serious. It is complicated because much pollution is caused by things that benefit people. For example, exhaust from automobile provides transportation phệ millions of people. Factories discharge much of the material that pollutes the air and water, but factories give employment phệ a large number of people.

1) True (T) or false (F) statements (1,0 pt)

………..1. Most people want phệ reduce pollution.

………..2. Pollution problem is complicated and serious.

………..3. Pollution is brought about by things that benefit people.

………..4. Exhaust from automobile doesn’t cause large percentage of air pollution.

2) Answer the questions: (1,5pt)

1. What does everyone want phệ reduce?

………………………………………………………………………

2. Why is the pollution problem complicated?

………………………………………………………………………….

3. Do you want phệ reduce pollution? How come?

………………………………………………………………………..

—(Để xem đầy đủ nội dung của Đề thi số 3 vui lòng xem Online hoặc Đăng nhập vào Phần Mềm Portable để tải về máy)—

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 3

Choose the word that has the underlinedpart pronounced differently.

1. C; 2. A; 3. C; 4. C; 5. B;

Choose the best option marked A, B, C or D phệ complete each sentence

1. A; 2. B; 3. C; 4. B; 5. A; 6. A; 7. A; 8. B;

True or False statement

1. F; 2. T; 3. T; 4. F;

Read the passage carefully then answer the questions below.

1. Everyone wants phệ reduce pollution.

2. Because much pollution is caused by things benefit people.

3. Ss’ answer

Rewrite each sentence below so that it has the same meaning

1. I suggest putting garbage bins around the school year.

2. A new mall will be built here.

3. The festival which is in the late March or early April called Easter.

II. Write sentences using words or phrases provided

1. I think it is necessary phệ celebrate Mother’s Day in Vietnam.

2. I suggest going on a picnic in the countryside.

4. Đề số 4

ĐỀ THI GIá»®A HK2 MÔN TIẾNG ANH 9- TRƯỜNG THCS LẠC HỒNG- ĐỀ 04

I. Chọn từ có cách phát âm khác với những từ còn lại (1.0 điểm)

1. A. earthquake         B. blanket                   C. sticky                      D. know

2. A. worked               B. watched                  C. cleaned                   D. helped

3. A. looks                   B. cats                          C. roofs                       D. opens

4. A. eleven                 B. employ                   C. get                           D. complete

5. A. plumber             B. brother                    C. September             D. bill

II. Cho dạng đúng của động từ trong ngoặc (2.0 điểm)

1. She has a lot of novels (write)………………………………in English.

2. It is nóng today and we wish we (be)……………… …….in the swimming pool.

3. That bridge (build) …………………………in 2011.

4. If we protect our environment, we (have)………………..an ideal place phệ live.

5. He (learn)………………………..English since he was ten years old.

6. I don’t want (talk)………………………….back by anyone.

III. Viết lại câu sao cho nghĩa không đổi (2.0 điểm)

1. The teacher can’t come phệ class today. He teaches us math.

→ The teacher who …………………………………………………………………………………………

2. It rained heavily but she managed phệ come phệ class on time.

→ Although ………………………………………………………………………………………………..

3. I don’t have không tính phí time phệ go out with my friends.

→ I wish ………………………………………………………………………………………………..

4. The examiner asked Lan: “Do you spend much time on your English?”

→ The examiner asked Lan……………………………………………………………………………………

5. The students said that Lan was the best at math in her school.

→ Lan……………………………………………………………………………………………………………

—(Để xem đầy đủ nội dung của Đề thi số 4 vui lòng xem Online hoặc Đăng nhập vào Phần Mềm Portable để tải về máy)—

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 4

I. Chọn từ có cách phát âm khác với những từ còn lại (1.0 điểm)

1 – D; 2 – C; 3 – D; 4 – D; 5 – A;

II. Cho dạng đúng của động từ trong ngoặc (2.0 điểm)

1. She has a lot of novels (write)……………..written……………….in English.

2. It is nóng today and we wish we (be)…………..were…. …….in the swimming pool.

3. That bridge (build) …………….was built…………..in 2011.

4. If we protect our environment, we (have)…………will have…….an ideal place phệ live.

5. He (learn)……….has learned……………….English since he was ten years old.

6. I don’t want (talk)………….phệ talk………………back by anyone.

III. Viết lại câu sao cho nghĩa không đổi (2.0 điểm)

1 – The teacher who teaches us math, can’t come phệ class today.

2 – Although it rained heavily, she managed phệ come phệ class on time.

3 – I wish I had không tính phí time phệ go out with my friends.

4 – The examiner asked Lan if/ whether she spent much time on her English.

5 – Lan was said phệ be the best at math in her school.

IV. Mỗi câu có một lỗi sai. Gạch chân từ sai và viết từ đúng vào cuối câu (1.5 điểm)

1 – who thành who/ that; 2 – an thành a; 3 – haven’t thành have;

4 – science thành scientists; 5 – since thành for; 6 – go thành going;

VI. Đọc kỹ đoạn văn và trả lời các câu hỏi sau. (2 điểm)

1 – He was born in Milan, Ohio, on February 11th, 1847.

2 – He lit up the world with his invention of the electric light.

3 – About every two weeks he created something new.

4 – He was 84 years old when he died.

VI. Sử dụng những từ đã cho để điền vào chỗ trống trong câu. (1.5 điểm)

1 – celebrate; 2 – greeting; 3 – majority; 4 – housework; 5 – throughout; 6 – from;

5. Đề số 5

ĐỀ THI GIá»®A HK2 MÔN TIẾNG ANH 9- TRƯỜNG THCS LẠC HỒNG- ĐỀ 05

Choose the words which has the underlined part pronounce differently

1. A. Accent

B. Factor

C. Anniversary

D. Variety

2. A. global

B. Operate

C. Erode

D. Openness

3. A. stimulate

B. Puree

C. Confusion

D. Rusty

4. A. bilingual

B. Imitate

C. Simplify

D. Whisk

Choose the best answer phệ complete these following sentences.

1. They _____________ angry if you didn’t visit them.

A. would be

B. should be

C. would

D. should

2. What would you do if you _____________ a million dollars?

A. win

B. won

C. had won

D. will win

3. What will happen if the air _____________?

A. was polluted

B. be polluted

C. is polluted

D. has polluted

4. He wouldn’t have had an accident if he _____________ more carefully.

A. drives

B. drove

C. had driven

D. was driving

5. If you _____________ better last night, you wouldn’t have been so tired.

A. sleep

B. had slept

C. was sleeping

D. slept

6. If I had noticed him, I _____________ hello phệ him .

A. say

B. said

C. would say

D. would have said

7. If he _____________ with us now, he _____________the beauty of the nature of the National Park

A. is / can enjoy

B. was/ will enjoy

C. had/would enjoyed

D. were/ could enjoy

8. Would you mind if I _____________ in the room?

A. smoke

B. smoked

C. would smoke

D. had smoked

9. You can’t get higher result _____________ .

A. if you work hard

B. unless you work harder

C. if you worker harder

D. unless you will not work harder

10. Can you imagine what____________ if everyone ____________.

A. will happen / can fly

B. would happen / could fly

C. had happen / could have flown

D. happened / will have flown

Give the correct form of the verbs in the brackets.

1. If people really cared about the environment, they ( not dump ) ____________ waste into the lake.

2.If there was no fresh water in the world, what (happen) ________________.

3. If I _____ (know) his telephone number, I’d give it phệ you.

4. If he worked more slowly, he _____ (not make) so many mistakes.

Finish the second sentence so that it has the same meaning as the first one.

1. We can’t offer you the job because you can’t speak English.

If you could speak…………………………………………………………………………………………………….

2. My friend plays the guitar. He has just released a CD.

-> ………………………………………………………………………………………………………………………

3. Parts of the palace are open phệ the public. It is where the queen lives.

-> ………………………………………………………………………………………………………………………..

4. English has borrowed many words. They come from other languages.

-> ………………………………………………………………………………………………………………………………

—(Để xem đầy đủ nội dung của Đề thi số 5 vui lòng xem Online hoặc Đăng nhập vào Phần Mềm Portable để tải về máy)—

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 5

Choose the words which has the underlined part pronounce differently

1 – D; 2 – B; 3 – D; 4 – A;

Choose the best answer phệ complete these following sentences.

1 – A; 2 – B; 3 – C; 4 – C; 5 – B;

6 – D; 7 – D; 8 – B; 9 – B; 10 – B;

Give the correct form of the verbs in the brackets.

1 – wouldn’t dumped; 2 – would happen; 3 – knew; 4 – wouldn’t make;

Finish the second sentence so that it has the same meaning as the first one.

1 – If you could speak English, we could offer you the job.

2 – My friend who has just released a CD, plays the guitar.

3 – Parts of the palace where the queen lives, are open phệ the public.

4 – English has borrowed many words which come from other languages.

Read the paragraphs below and give the answer True/false

1 – False; 2 – True; 3 – True; 4 – True; 5 – False;

Choose the word or phrase among A, B, Cor D that best fits the blank space in the following passage

1. B     2. A     3. D     4. C     5. B

6. D     7. A     8. C     9. D     10. A

Trên đây là trích dẫn một phần nội dung Bộ 5 đề thi giữa HK2 môn Tiếng Anh 9 năm học 2021-2022 Trường THCS Lạc Hồng. Để xem toàn bộ nội dung các em đăng nhập vào trang hoc247.net Ä‘ể tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh Ã´n tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Chúc các em học tập tốt!

Bài tập ôn tập Học kì môn Vật lý 9 năm 2020 có lời giải chi tiết trường THCS Hoàng Việt

2167

Bài tập ở nhà phòng chống dịch Corona môn Toán 9

1679

Bài tập Giải bài toán bằng cách lập phương trình Toán 9 năm 2020

2415

Lý thuyết và Bài tập Chương 3 Đại số 9 năm 2019-2020

1158

30 bài tập trắc nghiệm về Hệ 2 phương trình bậc nhất một ẩn Đại số 9 năm 2019

1175

Bài tập tăng giảm khối lượng kim loại môn Hóa học 9

3452

[rule_2_plain]

#Bá #Äá #thi #giáa #HK2 #mÃn #Tiáºng #Anh #nÄm #hác #TrÆáng #THCS #Láºc #Háng


  • Tổng hợp: Phần Mềm Portable
  • Nguồn: https://hoc247.net/tu-lieu/bo-5-de-thi-giua-hk2-mon-tieng-anh-9-nam-hoc-2021-2022-truong-thcs-lac-hong-doc36875.html
Back to top button