Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 5 năm 2021-2022 có đáp án Trường TH Võ Văn Tần

Mời các em cùng tham khảo tài liệu Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 5 5 2021-2022 có đáp án Trường TH Võ Văn Tần do Phần Mềm Portable biên soạn dưới đây. Tài liệu tổng hợp các đề thi không giống nhau kèm đáp án để giúp các em ôn tập và đoàn luyện kỹ năng giải đề. Hi vọng tài liệu này sẽ giúp các em sẵn sàng thật tốt cho kì thi học kì 1 sắp đến. Chúc các em học tập tốt!

TRƯỜNG TH

VÕ VĂN TẦN

ĐỀ THI HỌC KÌ 1 NĂM HỌC 2021 – 2022

Môn: TIẾNG ANH 5

Thời gian: 45 phút

1. Đề số 1

I. Choose the odd one out.

1. A. flat

B. road

C. cottage

D. villa

2. A. lane

B. house

C. road

D. street

3. A. quiet

B. bigger

C. pretty

D. crowed

4. A. always

B. usually

C. early

D. often

5. A. swimming

B. morning

C. fishing

D. surfing

6. A. morning

B. afternoon

C. running

D. evening

7. A. dance

B. activity

C. watch cartoon

D. have nice food

8. A. watch

B. came

C. go

D. have

9. A. did

B. went

C. played

D. had

10. A. surfed

B. played

C. prepared

D. got

II. Match the sentences

1. What’s your address?

a. Yes. I did.

2. Did you go béo the party?

b. I watch English cartoons on TV.

3. How do you learn English?

c. Yes, I will.

4. What are you reading?

d. I’m reading Aladdin and the Magic lamp.

5. Will you take part in Sports Day?

e. It’s 75 Hai Ba Trung street.

III. Put the words in order.

1. holiday/ did/ Where/ you/ last/ go/ ?

………………………………………………………………………………..

2. birthday/ party/ When/ your/ last/ was/ ?

…………………………………………………………………………..

3. comic/ I / read/ books/ English/

……………………………………………………………………………………….

4. The tigers/ and/ they/ saw/ the elephants/.

…………………………………………………………………………

IV. Read and answer.

My name is Nam. It was my birthday last Sunday. I invited some of my classmates béo the party. They gave me presents like comic books, robots and teddy bear. We ate cakes, sweets, fruit and ice-cream. We drank fruit juice. We sang English and Vietnamese songs. We dance, too. Phong played the guitar and Linda played the piano. The party ended at 7 p.m. We enjoyed it very much.

1. What is his name?

_______________________

2. When was Nam’s birthday party?

________________________________

3. Who went béo Nam’s birthday party?

_________________________________

4. What did Phong do at the party?

________________________________

5. What did Linda do at the party?

__________________________________

6. What time did the party end?

___________________________________

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 1

I. Choose the odd one out.

1 – B

2 – B

3 – B

4 – C

5 – B

6 – C

7 – B

8 – B

9 – C

10 – D

II. Match the sentences

1 – e; 2 – a; 3 – b; 4 – d; 5 – c;

III. Put the words in order.

1. Where did you go last holiday?

2. When was your last birthday party?

3. I read English comic books.

4. They saw the tigers and the elephants.

IV. Read and answer.

1. His name is Nam.

2. His birthday party was on last Sunday.

3. Some of Nam’s classmate went béo his birthday party.

4. Phong played the guitar.

5. Linda played the piano.

6. It ended at 7 p.m.

2. Đề số 2

ĐỀ THI HỌC KÌ 1 MÔN TIẾNG ANH 5- TRƯỜNG TH VÕ VĂN TẦN- ĐỀ 02

I. Odd one out. (0.5pts) (Chọn 1 từ khác với các từ còn lại)

1. A. What

B. When

C. School

D. Why

2. A. farmer

B. banana

C. worker

D. singer

II. Choose the best answer. (2pts) (Chọn đáp án đúng nhất viết vào chỗ trống)

1. Where are you from? I’m from………….

A. Vietnamese

B. Ha Noi

C. Indonesian

2. What’s his nationality? He’s…………….

A. Cambodian

B. Australia

C. America

3. Is this puppet from Thailand? No, it isn’t. It’s from …………

A. Malaysian

B. Indonesia

C. Australian

4. Where do you live? I live …………. 34 Nguyen Nghiem Street

A. at

B. in

C. on

5. What’s your house like? It’s …………..

A. blue gate

B. a yard

C. a cottage

6. What ………… did you give Tony?

A. a doll

B. present

C. a ball

7. She ……… classes at 7:00 a.m

A. has

B. have

C. having

8. What will you be in the future? I will be ………..mechanic

A. a

B. an

C. the

III. Complete the dialogue. (2pts) (Chọn các từ cho sẵn viết vào chỗ trống)

jigsaw; grandfather; party; gave;

Tommy: Hi, Peter. Did you go béo Mai’s birthday (1)………..……… last night?

Peter: Yes, I did. Why didn’t you come?

Tommy: Because I was busy. I visited my (2)…………………… in the hospital.

But I sent Mai a box of (3)…………….… puzzle. What about you?

Peter: I (4)………………… her a doll.

IV. Match the sentences in the column A with column B (1,5pts) (Nối câu)

A

B

1. Where is Lawan from?

A. It’s a small house. It’s got a red roof.

2. Where in Australia are you from?

B. We’ll go béo Nha Trang Beach.

3. What’s your house like?

C. She’s from Thailand.

4. What did Nam do last night?

D. Yes, of course

5. Where will we go?

E. Sydney.

6. Did you go béo Nam’s birthday party?

F. He’s did his homework.

V. Read and answer the questions. (2pts) (Đọc đoạn văn và giải đáp câu hỏi)

Hello, I am Mai. Last week, I came béo visit my grandparents in a small village. This is a big house. There is a large yard in front of the house. Its roof is red and its walls are yellow. There are two doors and six windows. They are both green. There are a lot of trees and flowers around the house. The gate is black and the fence is brown. My grandparents’ house is near a big lake. I like going fishing with my grandfather there. And I felt excited with my grandmother’s garden behind the house. That was very memorable.

1. What did Lan do last week?

………………………………………………………………………………………………………………………

2. Her grandparents’ house is big or small? ……………………………………………………………………………………………………………………..

3. Does she like going fishing with her grandfather? ………………………………………………………………………………………………………………………

4. What colour is the gate?

………………………………………………………………………………………………………………

VI. Order the words béo make full sentences. (2pts) (Xếp đặt các từ để thành câu)

1. do / often / do / in / the / What / evening? / you/

……………………………………………………………………………………………………………………………..

2. morning? / will/ in / we / the / What / do/

………………………………………………………………………………………………………………………………

3. your / What / is / like? / house /

………………………………………………………………………………………………………………………………

4. did / Lan ? / present / give / What / you/

………………………………………………………………………………………………………………………..…

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 2

I. Odd one out. (0.5pts) (Chọn 1 từ khác với các từ còn lại)

1 – C; 2 – B

II. Choose the best answer. (2pts) (Chọn đáp án đúng nhất viết vào chỗ trống)

1 – B; 2 – A; 3 – B; 4 – C; 5 – C; 6 – B; 7 – A; 8 – A

III. Complete the dialogue. (2pts) (Chọn các từ cho sẵn viết vào chỗ trống)

1 – party; 2 – grandfather; 3 – jigsaw; 4 – gave

IV. Match the sentences in the column A with column B (1,5pts) (Nối câu)

1 – C; 2 – E; 3 – A; 4 – F; 5 – B; 6 – D

V. Read and answer the questions. (2pts) (Đọc đoạn văn và giải đáp câu hỏi)

1 – She came béo visit her grandparents in a small village.

2 – It is big.

3 – Yes, she does.

4 – It is black.

VI. Order the words béo make full sentences. (2pts) (Xếp đặt các từ để thành câu)

1 – What do you often do in the evening?

2 – What will you do in the morning?

3 – What is your house like?

4 – What present did you give Lan?

3. Đề số 3

ĐỀ THI HỌC KÌ 1 MÔN TIẾNG ANH 5- TRƯỜNG TH VÕ VĂN TẦN- ĐỀ 03

Exercise 1: Look and write

1. ______________________

2. ______________________

3. ______________________

4. ______________________

Exercise 2: Complete the sentences with the correct form of the verb

1. _________ it ever ________ in your country? (snow)

2. _________ Grandma and Grandpa ever ________ béo America? (go)

3. We ______ never _____ in a play. (perform)

4. He said he ________ (not catch) the train béo work

5. I ______ (go) béo the shops if we need more orange juice

Exercise 3: Reorder these words béo have correct sentences

1. Dad/ oil./ new/ put/ in/ car/ the

_________________________________________________________

2. paper/ ./ Most/ comes/ trees/ from

_________________________________________________________

3. camera/ bought/ battery/ new/ for/ ./ Tom/ his/ a

_________________________________________________________

4. you/ don’t/ If/ you/ ,/ eat/ be/ will/ hungry/ ./ breakfast/

_________________________________________________________

5. Please/ when/ off/ your/ take/ shoes/ come/ you/ house/ the/ into

_________________________________________________________

Exercise 4: Circle the suitable word

1. Your healthy/ diet/ energy is the food you eat everyday

2. We don’t have salty/ sweet/ food drinks like cola at home

3. You use your diet/ body/ brain béo learn

4. Fresh fruit and vegetables have clever/ plenty/ sources of vitamin in them.

Exercise 5: Complete the sentences.

duck

litter

swimming

beach

TV

1. We saw a _________ house on the sand when were at the sea

2. Don’t drop litter! Put in the _____ bin

3. The _______ crew filmed us in the running competition!

4. I have diving lessons every week at the ______ pool.

5. I took my sister béo the ______ pond béo give our old bread béo the bird.

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 3

Exercise 1: Look and write

1. Lampshade

2. Sack

3. Ladder

4. Car Tire

Exercise 2: Complete the sentences with the correct form of the verb

1.____Has_____ it ever ___snowed_____ in your country? (snow)

2.____Have_____ Grandma and Grandpa ever ___gone_____ béo America? (go)

3.We __have____ never ___performed__ in a play. (perform)

4. He said he ____didn’t catch____ (not catch) the train béo work

5.I ___will go___ (go) béo the shops if we need more orange juice

Exercise 3: Reorder these words béo have correct sentences

1. Dad put new oil in the car

2. Most paper comes from trees

3. Tom bought a new battery for his camera

4. If you don’t eat breakfast, you will be hungry

5. Please take off your shoes when you come into the house

Exercise 4: Circle the suitable word

1.Your diet is the food you eat everyday

2.We don’t have sweet drinks like cola at home

3.You use your brain béo learn

4.Fresh fruit and vegetables have sources of vitamin in them.

Exercise 5: Complete the sentences.

1.We saw a _____beach____ house on the sand when were at the sea

2.Don’t drop litter! Put in the __litter___ bin

3.The ___TV____ crew filmed us in the running competition!

4.I have diving lessons every week at the ___swimming___ pool.

5.I took my sister béo the ___duck___ pond béo give our old bread béo the bird.

4. Đề số 4

ĐỀ THI HỌC KÌ 1 MÔN TIẾNG ANH 5- TRƯỜNG TH VÕ VĂN TẦN- ĐỀ 04

Exercise 1: Listen and choose the correct answer

1. What did Tom see at the zoo?

A. 

B. 

C. 

2. What did Phong see in the forest?

A. 

B. 

C. 

3. What animal does Tony like best?

A. 

B. 

C. 

4. What Billy’s favorite animal?

A. 

B. 

C. 

Exercise 2: Choose the odd one out

1. A. Chinese

B. racket

C. American

D. Cambodian

2. A. travelled

B. visited

C. drove

D. quần vợt

3. A. dog

B. cat

C. elephant

D. birds

Exercise 3: Choose the correct answer

1. Linda is __________ béo play badminton with Mai Anh on Sports Day.

A. going

B. go

C. goes

D. went

2. We want béo win _________. We need béo practise hard.

A. sports

B. medals

C. games

D. friends

3. My mother will have a party tonight. We are helping her béo clean the __________ use.

A. ha

B. ho

C. ah

D. oh

4. ______ will Sports Day’s event be held? – It’ll be held in the sports area near our school

A. Where

B. When

C. What

D. Which

5. I want ______ with my foreign friend Tony

A. béo talking

B. talking

C. talk

D. béo talk

6. We learn English _______ we want béo read comic books

A. so

B. and

C. why

D. because

7. My family will ________ a boat trip around Phu Quoc Island

A. took

B. takes

C. taken

D. take

8. The weather is so beautiful today. Let’s ________ for a picnic

A. goes

B. going

C. go

D. went

Exercise 4: Give the correct form of the verbs in brackets

1. Look! The plane (fly) towards the airport. It (land)

_______________________________________________

2. I (visit) my grandparents next Sunday

_______________________________________________

3. Nam often (do) his homework after dinner

_______________________________________________

Exercise 5: Read the text and write T (true) or F (false)

My dream house will be by the sea. It will be a three-storey house. There will be a garden in the front of the house and a garage next béo it. The front windows will look forwards the sea and the back windows will look towards the mountains. In the house there will be a fire place béo keep the house warm in winter and a library béo keep my favorite books. I hope I will have my dream house in the future.

1. The dream house will be by the sea

2. It is a two – storey house

3. All the windows will look forwards the sea

4. There will be a garden in front of the house

5. There will be a library in the house

Exercise 6: Reorder these words béo have meaningful sentences

1. the/ park/ friends/ on Sunday./ love/ We/ with/ our/ in/ playing/

________________________________________________________

2. We/ new clothes/ going béo/ are/ buy/

________________________________________________________

3. your/ the moment?/ is/ doing/ mother/ What/ at

________________________________________________________

4. your/ What/ name/ teacher’s/ is/ ?

________________________________________________________

5. often/ weekends/ go/ I/ at/ swimming

________________________________________________________

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 4

Exercise 1: Listen and choose the correct answer

1. C

2. A

3. B

4. B

Exercise 2: Choose the odd one out

1. B

2. D

3. D

Exercise 3: Choose the correct answer

1. A

2. B

3. B

4. B

5. D

6. D

7. D

8. C

Exercise 4: Give the correct form of the verbs in brackets

1.Look! The plane is flying towards the airport. It is going béo land

2.I will visit my grandparents next Sunday

3.Nam often does his homework after dinner

Exercise 5: Read the text and write T (true) or F (false)

1. T

2. F

3. F

4. T

5. T

Exercise 6: Reorder these words béo have meaningful sentences

1. We love playing in the park with our friends on Sunday

2. We are going béo buy new clothes

3. What is your mother doing at the moment?

4. What is your teacher’s name?

5. I often go swimming at weekends

5. Đề số 5

ĐỀ THI HỌC KÌ 1 MÔN TIẾNG ANH 5- TRƯỜNG TH VÕ VĂN TẦN- ĐỀ 05

Exercise 1: Listen and complete

Tom: When will Sport Day will be

Ann: It will be on (1) ___________________

Tom: (2) ___________________ you going béo take part in it?

Ann: Yes, we are

Tom: Who is going béo play (3) ___________________

Ann: Mai and Linda

Tom: Who is going béo play table (4) ___________________

Ann: Phong and Tony

Tom: I’m going béo take part in the (5) ___________________ competition

Exercise 2: Choose the odd one out

1. A. years

B. subjects

C. weeks

D. months

2. A. toothache

B. mouth

C. hand

D. stomach

3. A. going

B. doing

C. playing

D. competition

Exercise 3: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest

1. A. twice

B. kite

C. skip

D. time

2. A. dear

B. wear

C. near

D. year

Exercise 4: Choose the correct answer

1. How many lessons _________ you __________ today?

A. do – haves

B. does – have

C. do -have

D. did – have

2. How often does she have English? – She has it _______ a week

A. twice

B. two time

C. one times

D. three time

3. Martin learns English by ______________.

A. béo sing English song

B. béo sing English songs

C. singing English song

D. singing English songs

4. Jamie _______ Maths

A. be good at

B. is good at

C. good at

D. goods at

5. Jacob is a nice boy. _____________ likes him

A. All the people

B. Anybody

C. Nobody

D. Everyone

6. His ______ is listening English songs

A. hobbies

B. hobby

C. the hobby

D. a hobby

7. What are you doing _______? – I am watching TV

A. at the moment

B. the moment

C. in the moment

D. on the moment

8. May I ______ the book? – Yes, of course

A. borrows

B. borrow

C. borrowing

D. béo borrow

Exercise 5: Match

1. How does Bella practice writing?

A. I have five lessons today

2. What’s Snow White like?

B. It will be on Monday

3. When will Children’s Day be?

C. Bella writes emails béo her friends

4. Did you go on holiday?

D. She is very kind

5. How many lessons do you have today?

E. Yes, we went béo the mountains

Exercise 6: Read the text and write the answers

The music festival will be at my school on National Day. Some pupils in my class are going béo take part in it. Tom and Linda are going béo play the piano. Nam is going béo play the guitar. Mai and Mary are going béo dance hip hop. Tony and Phong are going béo béo sing some English songs. We are practising hard for the festival. We hope we will have a good time.

1. When will the music festival be?

_________________________________________________

2. Who is going béo play the piano?

_________________________________________________

3. Who is going béo play the guitar?

_________________________________________________

4. What are Tony and Phong going béo do?

_________________________________________________

5. What are Mai and Mary going béo do?

_________________________________________________

Exercise 7: Reorder these words béo have correct sentences

1. going béo/ I’m/ sing/ Christmas carols

_________________________________________________

2. don’t/ story./ like/ I/ this/ It’s/ scary./ so

_________________________________________________

3. the/ flowers/ in/ are/ garden./ grandparents/ My/ watering/

_________________________________________________

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 5

Exercise 1: Listen and complete

Tom: When will Sport Day will be

Ann: It will be on (1) ________Friday___________

Tom: (2) ________Are___________ you going béo take part in it?

Ann: Yes, we are

Tom: Who is going béo play (3) ________chess___________

Ann: Mai and Linda

Tom: Who is going béo play table (4) ________tennis___________

Ann: Phong and Tony

Tom: I’m going béo take part in the (5) _______swimming____________ competition

Exercise 2: Choose the odd one out

1. B

2. A

3. D

Exercise 3: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest

1. C

2. B

Exercise 4: Choose the correct answer

1. C

2. A

3. D

4. B

5. D

6. B

7. A

8. B

Exercise 5: Match

1. C

2. D

3. B

4. E

5. A

Exercise 6: Read the text and write the answers

1. It will be on National Day

2. Tom and Linda are going béo play the piano

3. Nam is going béo play the guitar

4. They are going béo sing some English songs

5. They are going béo dance hip hop

Exercise 7: Reorder these words béo have correct sentences

1. I’m going béo sing Christmas carols

2. I don’t like this story. It’s so scary

3. My grandparents are watering flowers in the garden.

Trên đây là toàn thể nội dung tài liệu Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 5 5 2021-2022 có đáp án Trường TH Võ Văn Tần. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu dụng khác các em chọn tác dụng xem trực tuyến hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học trò ôn tập tốt và đạt thành tựu cao trong học tập.

Các em ân cần có thể tham khảo tư liệu cùng phân mục:

  • Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 5 5 2021-2022 có đáp án Trường TH Sông Lô
  • Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 5 5 2021-2022 có đáp án Trường TH An Khánh

Chúc các em học tập tốt!

.


 

Thông tin thêm

Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 5 5 2021-2022 có đáp án Trường TH Võ Văn Tần

[rule_3_plain]

Mời các em cùng tham khảo tài liệu Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 5 5 2021-2022 có đáp án Trường TH Võ Văn Tần do Phần Mềm Portable biên soạn dưới đây. Tài liệu tổng hợp các đề thi không giống nhau kèm đáp án để giúp các em ôn tập và đoàn luyện kỹ năng giải đề. Hi vọng tài liệu này sẽ giúp các em sẵn sàng thật tốt cho kì thi học kì 1 sắp đến. Chúc các em học tập tốt!

TRƯỜNG TH

VÕ VĂN TẦN

ĐỀ THI HỌC KÌ 1 NĂM HỌC 2021 – 2022

Môn: TIẾNG ANH 5

Thời gian: 45 phút

1. Đề số 1

I. Choose the odd one out.

1. A. flat

B. road

C. cottage

D. villa

2. A. lane

B. house

C. road

D. street

3. A. quiet

B. bigger

C. pretty

D. crowed

4. A. always

B. usually

C. early

D. often

5. A. swimming

B. morning

C. fishing

D. surfing

6. A. morning

B. afternoon

C. running

D. evening

7. A. dance

B. activity

C. watch cartoon

D. have nice food

8. A. watch

B. came

C. go

D. have

9. A. did

B. went

C. played

D. had

10. A. surfed

B. played

C. prepared

D. got

II. Match the sentences

1. What’s your address?

a. Yes. I did.

2. Did you go béo the party?

b. I watch English cartoons on TV.

3. How do you learn English?

c. Yes, I will.

4. What are you reading?

d. I’m reading Aladdin and the Magic lamp.

5. Will you take part in Sports Day?

e. It’s 75 Hai Ba Trung street.

III. Put the words in order.

1. holiday/ did/ Where/ you/ last/ go/ ?

………………………………………………………………………………..

2. birthday/ party/ When/ your/ last/ was/ ?

…………………………………………………………………………..

3. comic/ I / read/ books/ English/

……………………………………………………………………………………….

4. The tigers/ and/ they/ saw/ the elephants/.

…………………………………………………………………………

IV. Read and answer.

My name is Nam. It was my birthday last Sunday. I invited some of my classmates béo the party. They gave me presents like comic books, robots and teddy bear. We ate cakes, sweets, fruit and ice-cream. We drank fruit juice. We sang English and Vietnamese songs. We dance, too. Phong played the guitar and Linda played the piano. The party ended at 7 p.m. We enjoyed it very much.

1. What is his name?

_______________________

2. When was Nam’s birthday party?

________________________________

3. Who went béo Nam’s birthday party?

_________________________________

4. What did Phong do at the party?

________________________________

5. What did Linda do at the party?

__________________________________

6. What time did the party end?

___________________________________

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 1

I. Choose the odd one out.

1 – B

2 – B

3 – B

4 – C

5 – B

6 – C

7 – B

8 – B

9 – C

10 – D

II. Match the sentences

1 – e; 2 – a; 3 – b; 4 – d; 5 – c;

III. Put the words in order.

1. Where did you go last holiday?

2. When was your last birthday party?

3. I read English comic books.

4. They saw the tigers and the elephants.

IV. Read and answer.

1. His name is Nam.

2. His birthday party was on last Sunday.

3. Some of Nam’s classmate went béo his birthday party.

4. Phong played the guitar.

5. Linda played the piano.

6. It ended at 7 p.m.

2. Đề số 2

ĐỀ THI HỌC KÌ 1 MÔN TIẾNG ANH 5- TRƯỜNG TH VÕ VĂN TẦN- ĐỀ 02

I. Odd one out. (0.5pts) (Chọn 1 từ khác với các từ còn lại)

1. A. What

B. When

C. School

D. Why

2. A. farmer

B. banana

C. worker

D. singer

II. Choose the best answer. (2pts) (Chọn đáp án đúng nhất viết vào chỗ trống)

1. Where are you from? I’m from………….

A. Vietnamese

B. Ha Noi

C. Indonesian

2. What’s his nationality? He’s…………….

A. Cambodian

B. Australia

C. America

3. Is this puppet from Thailand? No, it isn’t. It’s from …………

A. Malaysian

B. Indonesia

C. Australian

4. Where do you live? I live …………. 34 Nguyen Nghiem Street

A. at

B. in

C. on

5. What’s your house like? It’s …………..

A. blue gate

B. a yard

C. a cottage

6. What ………… did you give Tony?

A. a doll

B. present

C. a ball

7. She ……… classes at 7:00 a.m

A. has

B. have

C. having

8. What will you be in the future? I will be ………..mechanic

A. a

B. an

C. the

III. Complete the dialogue. (2pts) (Chọn các từ cho sẵn viết vào chỗ trống)

jigsaw; grandfather; party; gave;

Tommy: Hi, Peter. Did you go béo Mai’s birthday (1)………..……… last night?

Peter: Yes, I did. Why didn’t you come?

Tommy: Because I was busy. I visited my (2)…………………… in the hospital.

But I sent Mai a box of (3)…………….… puzzle. What about you?

Peter: I (4)………………… her a doll.

IV. Match the sentences in the column A with column B (1,5pts) (Nối câu)

A

B

1. Where is Lawan from?

A. It’s a small house. It’s got a red roof.

2. Where in Australia are you from?

B. We’ll go béo Nha Trang Beach.

3. What’s your house like?

C. She’s from Thailand.

4. What did Nam do last night?

D. Yes, of course

5. Where will we go?

E. Sydney.

6. Did you go béo Nam’s birthday party?

F. He’s did his homework.

V. Read and answer the questions. (2pts) (Đọc đoạn văn và giải đáp câu hỏi)

Hello, I am Mai. Last week, I came béo visit my grandparents in a small village. This is a big house. There is a large yard in front of the house. Its roof is red and its walls are yellow. There are two doors and six windows. They are both green. There are a lot of trees and flowers around the house. The gate is black and the fence is brown. My grandparents’ house is near a big lake. I like going fishing with my grandfather there. And I felt excited with my grandmother’s garden behind the house. That was very memorable.

1. What did Lan do last week?

………………………………………………………………………………………………………………………

2. Her grandparents’ house is big or small? ……………………………………………………………………………………………………………………..

3. Does she like going fishing with her grandfather? ………………………………………………………………………………………………………………………

4. What colour is the gate?

………………………………………………………………………………………………………………

VI. Order the words béo make full sentences. (2pts) (Xếp đặt các từ để thành câu)

1. do / often / do / in / the / What / evening? / you/

……………………………………………………………………………………………………………………………..

2. morning? / will/ in / we / the / What / do/

………………………………………………………………………………………………………………………………

3. your / What / is / like? / house /

………………………………………………………………………………………………………………………………

4. did / Lan ? / present / give / What / you/

………………………………………………………………………………………………………………………..…

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 2

I. Odd one out. (0.5pts) (Chọn 1 từ khác với các từ còn lại)

1 – C; 2 – B

II. Choose the best answer. (2pts) (Chọn đáp án đúng nhất viết vào chỗ trống)

1 – B; 2 – A; 3 – B; 4 – C; 5 – C; 6 – B; 7 – A; 8 – A

III. Complete the dialogue. (2pts) (Chọn các từ cho sẵn viết vào chỗ trống)

1 – party; 2 – grandfather; 3 – jigsaw; 4 – gave

IV. Match the sentences in the column A with column B (1,5pts) (Nối câu)

1 – C; 2 – E; 3 – A; 4 – F; 5 – B; 6 – D

V. Read and answer the questions. (2pts) (Đọc đoạn văn và giải đáp câu hỏi)

1 – She came béo visit her grandparents in a small village.

2 – It is big.

3 – Yes, she does.

4 – It is black.

VI. Order the words béo make full sentences. (2pts) (Xếp đặt các từ để thành câu)

1 – What do you often do in the evening?

2 – What will you do in the morning?

3 – What is your house like?

4 – What present did you give Lan?

3. Đề số 3

ĐỀ THI HỌC KÌ 1 MÔN TIẾNG ANH 5- TRƯỜNG TH VÕ VĂN TẦN- ĐỀ 03

Exercise 1: Look and write

1. ______________________

2. ______________________

3. ______________________

4. ______________________

Exercise 2: Complete the sentences with the correct form of the verb

1. _________ it ever ________ in your country? (snow)

2. _________ Grandma and Grandpa ever ________ béo America? (go)

3. We ______ never _____ in a play. (perform)

4. He said he ________ (not catch) the train béo work

5. I ______ (go) béo the shops if we need more orange juice

Exercise 3: Reorder these words béo have correct sentences

1. Dad/ oil./ new/ put/ in/ car/ the

_________________________________________________________

2. paper/ ./ Most/ comes/ trees/ from

_________________________________________________________

3. camera/ bought/ battery/ new/ for/ ./ Tom/ his/ a

_________________________________________________________

4. you/ don’t/ If/ you/ ,/ eat/ be/ will/ hungry/ ./ breakfast/

_________________________________________________________

5. Please/ when/ off/ your/ take/ shoes/ come/ you/ house/ the/ into

_________________________________________________________

Exercise 4: Circle the suitable word

1. Your healthy/ diet/ energy is the food you eat everyday

2. We don’t have salty/ sweet/ food drinks like cola at home

3. You use your diet/ body/ brain béo learn

4. Fresh fruit and vegetables have clever/ plenty/ sources of vitamin in them.

Exercise 5: Complete the sentences.

duck

litter

swimming

beach

TV

1. We saw a _________ house on the sand when were at the sea

2. Don’t drop litter! Put in the _____ bin

3. The _______ crew filmed us in the running competition!

4. I have diving lessons every week at the ______ pool.

5. I took my sister béo the ______ pond béo give our old bread béo the bird.

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 3

Exercise 1: Look and write

1. Lampshade

2. Sack

3. Ladder

4. Car Tire

Exercise 2: Complete the sentences with the correct form of the verb

1.____Has_____ it ever ___snowed_____ in your country? (snow)

2.____Have_____ Grandma and Grandpa ever ___gone_____ béo America? (go)

3.We __have____ never ___performed__ in a play. (perform)

4. He said he ____didn’t catch____ (not catch) the train béo work

5.I ___will go___ (go) béo the shops if we need more orange juice

Exercise 3: Reorder these words béo have correct sentences

1. Dad put new oil in the car

2. Most paper comes from trees

3. Tom bought a new battery for his camera

4. If you don’t eat breakfast, you will be hungry

5. Please take off your shoes when you come into the house

Exercise 4: Circle the suitable word

1.Your diet is the food you eat everyday

2.We don’t have sweet drinks like cola at home

3.You use your brain béo learn

4.Fresh fruit and vegetables have sources of vitamin in them.

Exercise 5: Complete the sentences.

1.We saw a _____beach____ house on the sand when were at the sea

2.Don’t drop litter! Put in the __litter___ bin

3.The ___TV____ crew filmed us in the running competition!

4.I have diving lessons every week at the ___swimming___ pool.

5.I took my sister béo the ___duck___ pond béo give our old bread béo the bird.

4. Đề số 4

ĐỀ THI HỌC KÌ 1 MÔN TIẾNG ANH 5- TRƯỜNG TH VÕ VĂN TẦN- ĐỀ 04

Exercise 1: Listen and choose the correct answer

1. What did Tom see at the zoo?

A. 

B. 

C. 

2. What did Phong see in the forest?

A. 

B. 

C. 

3. What animal does Tony like best?

A. 

B. 

C. 

4. What Billy’s favorite animal?

A. 

B. 

C. 

Exercise 2: Choose the odd one out

1. A. Chinese

B. racket

C. American

D. Cambodian

2. A. travelled

B. visited

C. drove

D. quần vợt

3. A. dog

B. cat

C. elephant

D. birds

Exercise 3: Choose the correct answer

1. Linda is __________ béo play badminton with Mai Anh on Sports Day.

A. going

B. go

C. goes

D. went

2. We want béo win _________. We need béo practise hard.

A. sports

B. medals

C. games

D. friends

3. My mother will have a party tonight. We are helping her béo clean the __________ use.

A. ha

B. ho

C. ah

D. oh

4. ______ will Sports Day’s event be held? – It’ll be held in the sports area near our school

A. Where

B. When

C. What

D. Which

5. I want ______ with my foreign friend Tony

A. béo talking

B. talking

C. talk

D. béo talk

6. We learn English _______ we want béo read comic books

A. so

B. and

C. why

D. because

7. My family will ________ a boat trip around Phu Quoc Island

A. took

B. takes

C. taken

D. take

8. The weather is so beautiful today. Let’s ________ for a picnic

A. goes

B. going

C. go

D. went

Exercise 4: Give the correct form of the verbs in brackets

1. Look! The plane (fly) towards the airport. It (land)

_______________________________________________

2. I (visit) my grandparents next Sunday

_______________________________________________

3. Nam often (do) his homework after dinner

_______________________________________________

Exercise 5: Read the text and write T (true) or F (false)

My dream house will be by the sea. It will be a three-storey house. There will be a garden in the front of the house and a garage next béo it. The front windows will look forwards the sea and the back windows will look towards the mountains. In the house there will be a fire place béo keep the house warm in winter and a library béo keep my favorite books. I hope I will have my dream house in the future.

1. The dream house will be by the sea

2. It is a two – storey house

3. All the windows will look forwards the sea

4. There will be a garden in front of the house

5. There will be a library in the house

Exercise 6: Reorder these words béo have meaningful sentences

1. the/ park/ friends/ on Sunday./ love/ We/ with/ our/ in/ playing/

________________________________________________________

2. We/ new clothes/ going béo/ are/ buy/

________________________________________________________

3. your/ the moment?/ is/ doing/ mother/ What/ at

________________________________________________________

4. your/ What/ name/ teacher’s/ is/ ?

________________________________________________________

5. often/ weekends/ go/ I/ at/ swimming

________________________________________________________

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 4

Exercise 1: Listen and choose the correct answer

1. C

2. A

3. B

4. B

Exercise 2: Choose the odd one out

1. B

2. D

3. D

Exercise 3: Choose the correct answer

1. A

2. B

3. B

4. B

5. D

6. D

7. D

8. C

Exercise 4: Give the correct form of the verbs in brackets

1.Look! The plane is flying towards the airport. It is going béo land

2.I will visit my grandparents next Sunday

3.Nam often does his homework after dinner

Exercise 5: Read the text and write T (true) or F (false)

1. T

2. F

3. F

4. T

5. T

Exercise 6: Reorder these words béo have meaningful sentences

1. We love playing in the park with our friends on Sunday

2. We are going béo buy new clothes

3. What is your mother doing at the moment?

4. What is your teacher’s name?

5. I often go swimming at weekends

5. Đề số 5

ĐỀ THI HỌC KÌ 1 MÔN TIẾNG ANH 5- TRƯỜNG TH VÕ VĂN TẦN- ĐỀ 05

Exercise 1: Listen and complete

Tom: When will Sport Day will be

Ann: It will be on (1) ___________________

Tom: (2) ___________________ you going béo take part in it?

Ann: Yes, we are

Tom: Who is going béo play (3) ___________________

Ann: Mai and Linda

Tom: Who is going béo play table (4) ___________________

Ann: Phong and Tony

Tom: I’m going béo take part in the (5) ___________________ competition

Exercise 2: Choose the odd one out

1. A. years

B. subjects

C. weeks

D. months

2. A. toothache

B. mouth

C. hand

D. stomach

3. A. going

B. doing

C. playing

D. competition

Exercise 3: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest

1. A. twice

B. kite

C. skip

D. time

2. A. dear

B. wear

C. near

D. year

Exercise 4: Choose the correct answer

1. How many lessons _________ you __________ today?

A. do – haves

B. does – have

C. do -have

D. did – have

2. How often does she have English? – She has it _______ a week

A. twice

B. two time

C. one times

D. three time

3. Martin learns English by ______________.

A. béo sing English song

B. béo sing English songs

C. singing English song

D. singing English songs

4. Jamie _______ Maths

A. be good at

B. is good at

C. good at

D. goods at

5. Jacob is a nice boy. _____________ likes him

A. All the people

B. Anybody

C. Nobody

D. Everyone

6. His ______ is listening English songs

A. hobbies

B. hobby

C. the hobby

D. a hobby

7. What are you doing _______? – I am watching TV

A. at the moment

B. the moment

C. in the moment

D. on the moment

8. May I ______ the book? – Yes, of course

A. borrows

B. borrow

C. borrowing

D. béo borrow

Exercise 5: Match

1. How does Bella practice writing?

A. I have five lessons today

2. What’s Snow White like?

B. It will be on Monday

3. When will Children’s Day be?

C. Bella writes emails béo her friends

4. Did you go on holiday?

D. She is very kind

5. How many lessons do you have today?

E. Yes, we went béo the mountains

Exercise 6: Read the text and write the answers

The music festival will be at my school on National Day. Some pupils in my class are going béo take part in it. Tom and Linda are going béo play the piano. Nam is going béo play the guitar. Mai and Mary are going béo dance hip hop. Tony and Phong are going béo béo sing some English songs. We are practising hard for the festival. We hope we will have a good time.

1. When will the music festival be?

_________________________________________________

2. Who is going béo play the piano?

_________________________________________________

3. Who is going béo play the guitar?

_________________________________________________

4. What are Tony and Phong going béo do?

_________________________________________________

5. What are Mai and Mary going béo do?

_________________________________________________

Exercise 7: Reorder these words béo have correct sentences

1. going béo/ I’m/ sing/ Christmas carols

_________________________________________________

2. don’t/ story./ like/ I/ this/ It’s/ scary./ so

_________________________________________________

3. the/ flowers/ in/ are/ garden./ grandparents/ My/ watering/

_________________________________________________

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 5

Exercise 1: Listen and complete

Tom: When will Sport Day will be

Ann: It will be on (1) ________Friday___________

Tom: (2) ________Are___________ you going béo take part in it?

Ann: Yes, we are

Tom: Who is going béo play (3) ________chess___________

Ann: Mai and Linda

Tom: Who is going béo play table (4) ________tennis___________

Ann: Phong and Tony

Tom: I’m going béo take part in the (5) _______swimming____________ competition

Exercise 2: Choose the odd one out

1. B

2. A

3. D

Exercise 3: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest

1. C

2. B

Exercise 4: Choose the correct answer

1. C

2. A

3. D

4. B

5. D

6. B

7. A

8. B

Exercise 5: Match

1. C

2. D

3. B

4. E

5. A

Exercise 6: Read the text and write the answers

1. It will be on National Day

2. Tom and Linda are going béo play the piano

3. Nam is going béo play the guitar

4. They are going béo sing some English songs

5. They are going béo dance hip hop

Exercise 7: Reorder these words béo have correct sentences

1. I’m going béo sing Christmas carols

2. I don’t like this story. It’s so scary

3. My grandparents are watering flowers in the garden.

Trên đây là toàn thể nội dung tài liệu Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 5 5 2021-2022 có đáp án Trường TH Võ Văn Tần. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu dụng khác các em chọn tác dụng xem trực tuyến hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học trò ôn tập tốt và đạt thành tựu cao trong học tập.

Các em ân cần có thể tham khảo tư liệu cùng phân mục:

Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 5 5 2021-2022 có đáp án Trường TH Sông Lô
Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 5 5 2021-2022 có đáp án Trường TH An Khánh

Chúc các em học tập tốt!

Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 5 5 2021-2022 có đáp án Trường TH An Khánh

162

Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 5 5 2021-2022 có đáp án Trường TH Sông Lô

132

Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 5 5 2021-2022 có đáp án Trường TH Duy Tân

131

Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 5 5 2021-2022 có đáp án Trường TH Nguyễn Viết Xuân

141

Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 5 5 2021-2022 có đáp án Trường TH Lê Đình Chinh

178

Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 5 5 2021-2022 có đáp án Trường TH Ngô Thì Nhậm

365

[rule_2_plain]

#Bộ #đề #thi #HK1 #môn #Tiếng #Anh #5 #có #đáp #án #Trường #Võ #Văn #Tần


  • Tổng hợp: Phần Mềm Portable
  • Nguồn: https://hoc247.net/tu-lieu/bo-5-de-thi-hk1-mon-tieng-anh-5-nam-2021-2022-co-dap-an-truong-th-vo-van-tan-doc35643.html
Back to top button