Giáo Dục

Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 8 năm 2021-2022 có đáp án Trường THCS Võ Văn Tần

Mời các em cùng tham khảo tài liệu Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 8 5 2021-2022 có đáp án Trường THCS Võ Văn Tần do Hoc247 biên soạn. Tài liệu bao gồm các đề thi không giống nhau có đáp án, sẽ giúp các em ôn tập tri thức hiệu quả. Hi vọng tài liệu này sẽ giúp các em sẵn sàng thật tốt cho kì thi học kì 1 sắp đến. Chúc các em học tập tốt!

BỘ 5 ĐỀ THI HK1 MÔN TIẾNG ANH 8 NĂM 2021-2022 CÓ ĐÁP ÁN

TRƯỜNG THCS VÕ VĂN TẦN

1. Đề số 1

I. PHONETIC

1. Choose the word A, B, C or D whose stress pattern is different from the others.

A. minority

B. ethnic

C. tradition

D. religion

Choose the word A, B, C or D whose underlined part is pronounced differently from the others.

A. lived

B. populated

C. harvested

D. loaded

II. Choose the best answer among A, B, C or D béo complete the sentences.

1. Chọn từ có phần gạch dưới cần được sửa lỗi.

Vietnam is an multicultural country with 54 ethnic groups.

A. is

B. an

C. multicultural

D. 54

2. The whole family___________with tradition by spending the New Year’s Eve abroad.

A. went

B. broke

C. followed

D. kept

3. In Viet Nam, you____________ use only the first name béo address people older than you.

A. should

B. must

C. have béo

D. shouldn’t

4. Lang Lieu couldn’t buy any special food____________he was very poor.

A. although

B. when

C. while

D. because

III. Give the correct tense/ form of the words in brackets.

1. They detest (get) ____________ up early in the morning

2. The Tay people live mostly in the …..regions in the north of Viet Nam (MOUNTAIN)

IV. READING:

A. Read the passage and complete it with the words given

traditions – means – according – however– therefore

The tradition of birthday parties started a long time ago. People thought there was a special danger from evil spirits on birthdays;(1) ___________, friends and family came together béo bring good thoughts and wishes and even presents. There are some different (2) ______ in different countries around the world.

In Vietnam, on a child’s first birthday, family members put many things on the floor around the child for him or her béo choose. (3) ______ béo tradition, the first thing the child picks up will tell us his or her future job. In some countries, a 21st birthday cake is sometimes in a shape of a key. The key (4) _______ that the young person is now old enough béo leave and build up béo their own family at any time they want béo. There is usually a special party on these birthdays.

B. Read the passage carefully then answer the questions below:

Once upon a time there was a young girl called Cinderella. Cinderella was living happily with her family when her mother died. Her father married an evil widow with two daughters. Cinderella’s stepmother and two stepsisters mistreated her. She had béo wear old clothes and work hard while the sisters wore fancy clothes and had fun. A good fairy helped Cinderella. She turned Cinderella’s old dress into a beautiful gown. Cinderella went béo a party and a handsome prince politely invited her béo dance with him. He fell in love with her and wanted béo find out who she was. Cinderella left the party in a hurry and didn’t tell the prince her name. But she left a glass slipper, and the prince used that béo find her. They got married and lived happily ever after.

* Questions:

1. What did Cinderella’s father do when his wife died?

…………………………………………………………………………………………………

2. How did Cinderella’s stepmother and two stepsisters treat her?

…………………………………………………………………………………………………

3. Who turned Cinderella’s old clothes into a beautiful gown?

………………………………………………………………………….………………………

4. What did the prince use béo find Cinderella?

………………………………………………………………………..………………………

PART V. WRITING:

Question 1: Rearrange the given words béo complete the sentence.

1. festival/ in / Viet Nam / Tet / is / the / most / important /

…………………………………………………………………………………………………

2. because / they / can / Children / like/ Tet / receive / lucky / money /

…………………………………………………………………………………………………

Question 2: Rewrite or combine the sentences, using the suggested words.

1. Mr Lam was very busy; however,he spent the whole day at the La Mat Village festival.

=> Although……………………………………………………………………………….

2. I love listening béo music.

=> I fancy ……………………………………………………………………………

3. You are advised not béo wear shorts when going béo pagodas.

=> You should not ……………………………………………………………

4. My house is smaller than your house.

=> Your house .……….……….……….……….…………….……………

ĐÁP ÁN

I- PHONETIC

1. B. ethnic; 2. A. lived

II. Choose the best answer among A, B, C or D béo complete the sentences.

1. B. an; 2. B. broke; 3. D. shouldn’t; 4. D. because;

III. Give the correct tense/ form of the verbs in brackets.1. getting

2. mountainous

IV. READING:

A. Read the passage and complete it with the words given

1. therefore

2. traditions

3. according

4. means

B. Read the passage carefully then answer the questions below

1. He married an evil widow with two daughters.

2. They treated her badly.

3. A good witch did.

4. He used a glass slipper that Cinderella left behind.

PART V. WRITING:

Question 1: Rearrange the given words béo complete the sentence.

1. Tet is the most important festival in Viet Nam.

2. Children like Tet because they can receive lucky money.

Question 2: Rewrite or combine the sentences, using the suggested words.

1. Although Mr Lam was very busy, he spent the whole day at the La Mat Village festival.

2. I fancy listening béo music.

3. You should not wear shorts when going béo pagodas.

4. Your house is bigger than my house.

2. Đề số 2

Exercise 1: Choose the words that have the underlined part pronounced differently from the others

1. A. minority

B. ethnic

C. tradition

D. religion

2. A. fable

B. brave

C. dragon

D. tale

3. A. eyes

B. ogres

C. stories

D. cakes

Exercise 2: Choose the word that has different stress pattern

1. A. cunning

B. unkind

C. greedy

D. generous

2. A. lantern

B. princess

C. emperor

D. incense

Exercise 3: Choose the correct answer

1.My mother enjoys ____________traditional food for our family, especially at Tet holiday.

A. cook

B. béo cook

C. cooking

D. cooked

2. My father sometimes goes ___________ in the forests. He‟d like béo find some more food for our family.

A. hunt

B. hunting

C. béo hunt

D. hunted

3. Is living in the city____________than living in the country?

A. more convenient

B. as convenient

C. most convenient

D. so convenient

4.The Viet (or Kinh) have___________number of people, acc for about 86% of the population.

A. large

B. the large

C. larger

D. the largest

5. You _______ eat squid, duck, or shrimp during Tet because they are seen as bad symbols.

A. have béo

B. should

C. don’t have béo

D. shouldn’t

6. The Mid-Autumn Festival is also known as Moon Festival _______ Harvest Moon Festival.

A. but

B. or

C. so

D. and

Exercise 4: Choose the underlined word or phrase A, B, C or D that needs correcting

1. When we arrived at home last night, the children were doing their homework.

2. Because breathing is something we do automaticallyso we rarely think about it.

3. Thanks for modern technology, we can now preserve our culture for future generations.

Exercise 5: Write the correct tense or form of the verbs in brackets

1. ____________(you/ watch) this programme or can I turn the TV off?

2. My friends and I ____________(not play) football at 3p.m yesterday because it was raining hard at that time.

3. The Hung King Temple Festival ____________(recognise) as a national holiday in 2007.

Exercise 6: Read the following passage then answer the questions

Gong culture in the Central Highlands of Viet Nam has been recognized by UNESCO as a Masterpiece of the Intangible Heritage of Humanity. Gong culture covers five provinces of the Central Highlands: Kon Tum, Gia Lai, Dak Lak, Dak Nong and Lam Dong. The masters of gong culture are the ethnic groups of Bahnar, Sedang, Mnong, Coho… The Gong Festival is held annually in the Central Highlands. In the festival, artists from these provinces give gong performances, highlighting the gong culture of their own province. For the ethnic groups of the Central Highlands, gongs are musical instruments of special power. It is believed that every Gong is the symbol of a god who grows more powerful as the Gong gets older. Therefore, gongs are associated with special occasions in people‟s lives, such as the building of new houses, funerals, crop praying ceremonies… The Gong sound is a way béo communicate with the gods.

1.Where does Gong culture exist?

__________________________________________________

2.How often is the Gong Festival held?

__________________________________________________

3.What do artists do in the Gong Festival?

__________________________________________________

4.Are Gongs pieces of folk music?

__________________________________________________

5.Is the gong sound a way béo communicate with the ancestors?

__________________________________________________

ĐÁP ÁN

Exercise 1: Choose the words that have the underlined part pronounced differently from the others

1. A; 2. C; 3. D

Exercise 2: Choose the word that has different stress pattern

1. B; 2. B

Exercise 3: Choose the correct answer

1. C; 2. B; 3. A; 4. D; 5. D; 6. B

Exercise 4: Choose the underlined word or phrase A, B, C or D that needs correcting

1. B (arrived)

2. C (Ø)

3. A (Thanks béo)

Exercise 5: Write the correct tense or form of the verbs in brackets.

1. Are you watching

2. weren’t playing

3. was recognized

Exercise 6: Read the following passage then answer the questions

1. It exists in the Central Highlands of Viet Nam.

2.It is held once a year.

3.They give gong performances, highlighting the gong culture of their own province.

4.No, they aren’t.

5.No. it isn’t.

3. Đề số 3

From each number, pick out the word whose underlined part is pronounced differently from the others.

1. A. out                   B. round                 C. about                   D. would

2. A. chair                B. check                  C. machine               D. child

3. A. too                   B. soon                   C. good                    D. food

4. A. though             B. enough               C. cough                  D. rough

5. A. happy              B. hour                   C. high                     D. hotel

 Choose the correct answer.

1. Yoga helps us learn ________ béo co-ordinate breathing and movement.

A. what B. when C. why D. how

2. Teenagers enjoy ________ béo music and ________ out with friends.

A. listen – hang B. béo listen – béo hang C. listening – hang D. listening-hanging

3. ________ should children do yoga too?

A. Why B. When C. What D. How

4. Don’t worry. It is ________ béo travel béo that village even at night.

A. safe B. unsafe C. difficult D. inconvenient

5. Life in a small town is ________ than that in a big city.

A. peaceful B. much peaceful C. less peaceful D. much more peaceful

6. The boys often help their parents béo ________ water from the village well.

A. gather B. collect C. give D. find

7. In the Central Highlands, the biggest and tallest house in the village is the ________ house.

A. communication B. community C. communal D. commune

8. The Viet people have many ________ customs and crafts.

A. tradition B. traditional C. culture D. customary

9. ________ month is the Hoa Ban Festival of the Thai people held in?

A. When B. Which C. How many D. How often

10. The ________ on display in Da Nang Museum of Cham Sculpture are very interesting.

A. items B. goods C. products D. shows

Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank in the following passage.

I live in a small village called Northville. There are about 2000 people here. I love the village (1) ________ it is very quiet and life is slow and easy. The village is always clean; people look (2) ________ it with great care. The air is always clean, too. People are much more friendly here than in a city because everyone (3) ________ the others, and if someone has a problem, there are always people who can help.

There are only a few that I don’t like about Northville. One thing is that we have not got many things béo do in the evening; we haven’t got (4) ________ cinemas or theaters. The other thing is that people always talk about (5)_______, and everyone knows what everyone is doing. But I still prefer village life béo life in a big city.

1. A. so                      B. although                   C. because                   D. but

2. A. for                     B. at                              C. up                           D. after

3. A. knows               B. know                        C. is knowing              D. knew

4. A. little                  B. some                         C. any                          D. few

5. A. others                B. other                         C. another                   D. one other

ĐÁP ÁN

From each number, pick out the word whose underlined part is pronounced differently from the others.

1 – D; 2 – C; 3 – C; 4 – A; 5 – B;

Choose the correct answer.

1 – D; 2 – D; 3 – A; 4 – A; 5 – D; 6 – B; 7 – C; 8 – B; 9 – B; 10 – D;

Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank in the following passage.

1 – C; 2 – D; 3 – A; 4 – C; 5 – A;

4. Đề số 4

Choose the correct answer.

1. The buses were very ………. this morning. We can’t go béo the church with you in time.

A. crowd

B. crowded

C. full

D. busy

2. He …………. cross the street when the traffic light is green for pedestrians.

A. should

B. shouldn’t

C. ought

D. oughtn’t

3. You……………… use your mobile phone on the plane.

A. must

B. mustn’t

C. don’t have béo

D. have béo

4. Many ethnic groups have their own languages, and some even have …….. languages.

A. speaking

B. writing

C. written

D. spoken

5. Lang Lieu couldn’t buy any special food………..he was very poor.

A. although

B. when

C. while

D. because

6. There’s a…………….in our family that we have a party on New Year’s Eve.

A. belief

B. legend

C. custom

D. tradition

7. When you want béo express your disagreement politely, you say:

A. I am afraid I don’t agree.

B. No, I don’t like your idea.

C. No, I do not listen béo you.

D. No, your idea is so bad.

8. ………. you study harder, you won’t be able béo pass the examination.

A. Unless

B. Because

C. If

D. without

Read and complete the passage with words in the box.

traditional ; therefore ; celebrate ; served ; worship

Tet is the biggest festival in Vietnam. To (1) ……..………..Tet, Vietnamese people make many tasty (2)………………..….foods. The most important food includes Chung cakes, sausages, boiled chicken, spring rolls, and sticky rice. Chung cake is made of sticky rice, pork, green beans, and other spices, wrapped in green leaves; (3)…………….….., this cake needs a lot of preparation. This cake can be kept for a long time, even though the weather is often humid during Tet. Other significant foods that cannot be missed béo (4)………… the ancestors are sausages, spring rolls, and sticky rice. Because sausages are difficult béo make, people often buy them from famous suppliers. However, sticky rice and spring rolls are easier béo prepare and must be (5)……………………..immediately after they are cooked, so they are often made at home.

Complete the second sentences using the words given in brackets

1. Mr Lam was very busy; however, he spent the whole day at the La Mat Village festival.

Although……………………………………………………………………………..…………….

2. I love listening béo Us – Uk music.

I fancy …………………………………………………………………………………..………

3. You are advised not béo wear shorts when going béo pagodas.

You should not ………………………………………………………………………………

4. My house is smaller than your house.

Your house .……….……….……….……….……….………………………….…………

5. The girl worked hard. Her stepmother wasn’t happy. (ALTHOUGH)

………….……………………………………………

ĐÁP ÁN

Choose the correct answer.

1 – B; 2 – A; 3 – B; 4 – C; 5 – D; 6 – D; 7 – A; 8 – A;

Read and complete the passage with words in the box.

traditional ; therefore ; celebrate ; served ; worship

Tet is the biggest festival in Vietnam. To (1) ……. celebrate .………..Tet, Vietnamese people make many tasty (2)………… traditional ……..….foods. The most important food includes Chung cakes, sausages, boiled chicken, spring rolls, and sticky rice. Chung cake is made of sticky rice, pork, green beans, and other spices, wrapped in green leaves; (3)……….. therefore …..….., this cake needs a lot of preparation. This cake can be kept for a long time, even though the weather is often humid during Tet. Other significant foods that cannot be missed béo (4)…. worship …….. the ancestors are sausages, spring rolls, and sticky rice. Because sausages are difficult béo make, people often buy them from famous suppliers. However, sticky rice and spring rolls are easier béo prepare and must be (5)…………. served …..……..immediately after they are cooked, so they are often made at home.

Complete the second sentences using the words given in brackets

1. Although Mr Lam was very busy, he spent the whole day at the La Mat Village festival.

2. I fancy listening béo Us – Uk music.

3. You should not wear shorts when going béo pagodas.

4. Your house is bigger than my house.

5. Although the girl worked hard, her stepmother wasn’t happy.

5. Đề số 5

I. LISTENING:

Part 1: Listen and choose the best option for each of the questions below. (1.25 pts)

1. What does Carlos hate?                             

A. shopping                             B. museums                             C. football

2. When will the football match start?          

A. Saturday morning               B. Saturday afternoon             C. Sunday afternoon

3. Where are you going béo eat on Saturday evening?

A. at home                               B. in an Italian restaurant        C. in a Chinese restaurant

4. What are you going béo do on Sunday morning?

A. go béo a drive                       B. get up late                           C. go béo the cinema

5. Where are you going béo have lunch on Sunday?

A. in a café                              B. in a pub                               C. at home

Part 2: Listen and write. (1.25pts)

Old School Friends

Please contact

First name:                                       Janet

1. Last name:                                    __________________________

2. Name of school: Green                _____________________school

3. From:                                            ______________________________

4. To:                                               _______________________________

5. Telephone number:                     ____________________________

II. USE OF ENGLISH: (3.0pts)

Part 1: Choose the word that has the underlined part pronounced differently from others. (0.5pt)

1. A. revision               B. festival                    C. postcard                  D. promise

2. A. reach                   B. such                        C. chemical                 D. chore

Part 2: Choose the best answer (A, B, C or D) béo complete the following sentences. (2.5pts)

1. The sun ______________ in the east and sets in the west.

A. rose                                     B. rise                          C. rises                        D. raise

2. He ______________ five gold medals since the beginning of the SEA Games 30th .

A. wins                                    B. has won                  C. won                         D.  is winning

3. We ______________ television yesterday evening.

A. watch                                 B. watched                  C. béo watch                  D. watching

4. Minh and Nga cooked dinner ______________ because their mother wasn’t at home last night.

A. himself                               B. herself                     C. themselves              D. ourselves

5. My father used ______________ us béo the zoo when he was alive.

A. béo take                                B. taking                     C.  took                       D. take

6. ______________ is a story passed on in spoken form from one generation béo the next.

A. Novel                                 B. Fiction                     C. Comic                    D. Folktale     

7. You can buy sugar, salt, and oil at a ______________.

A. grocery store                      B. drugstore                 C. hairdresser’s          D. neighborhood

8. Nam learns English very ______________.  He always gets good marks.

 A. fast                                    B. slowly                       C. badly                     D. well    

9. My little brother enjoys ______________ pictures very much.

A. drawing                  B. béo draw                    C. draws                     D. drew

10. Ba:  Could you do me a favor, Hoa?                     Hoa: Yes.______________

A. Yes. Thank you.                 B. How can I help you?    C. That’s very kind of you.   D. That’s fine.

III. READING: (2,5pts)

Part 1: Reading the following passage and choose the best answer for each blank.(1.5pts)

Dear Granddad,

My sister and I like each other very much although we are very (1) _______. She’s six years (2) _________ me and she works in a bank. I’m still (3)_______school, so I don’t have a job. My sister (4) _________ her work, and she earns a lot of money, so she can go out and enjoy herself. She’s very (5) ______ and often invites me béo go out with her, but I’m studying very hard at the moment  (6)______ I want béo pass my exams.

1.         A. similar                     B. the same                  C. alike                        D. different

2.         A. old than                  B. oldest                      C. older than               D. the oldest

3.         A. in                            B. at                            C. on                           D. of

4.         A. likes                        B. like                          C. is liking                  D. liked

5.         A. kind                        B. reserved                  C. hard-working          D. quiet

6.         A. so                            B. and                         C. but                          D. because

Part 2: Read the way this schoolgirl studies English vocabulary and answer the questions below: (1.0pt)

            I have a little notebook. I always have it with me. I try béo fill one page a day. Sometimes I put words in groups, like fruit – all kinds of fruit. You know? Or colors, or clothes, or things and the shops where you buy them. I have some grammar pages, where I write regular verbs or irregular verbs, or a page of prepositions. I think prepositions are difficult, you know – on Sunday, in the morning, listen béo a concert – but you say phone someone. In my language we say “phone béo someone”.

1.What does she always have with her?

2. In what way does she put words?

3.What does she write on grammar pages?

4.Why does she have a page for prepositions?

IV. WRITING:

Part 1:  Rewrite the following sentences so that it has the same meaning as the first one. (1.0pt)

1. My bag is small. I can’t carry everything.

My bag is not ……………………………………………………………………………………………………..

2. Nam said béo me ” Please give me a dictionary.”

Nam asked me ………………………………………………………………………………………………..…

3. We last visited our grandparents two weeks ago.

We haven’t ………………………………………………………………………………………………………

4. He intends béo come over béo pick me up.

He is ……………………………………………………………………………………………………………………

Part 2:  Use these sets of word and phrase béo help Lan complete the letter béo her pen pal. (1.0pt)

Dear Linda,

1. I / pleased / hear  / you  / have / an interesting Teacher’s Day.

……….…………………………………………………………………….………

2.  I / receive / my report of English study / last week.

……………………………………………………………………………………………

3. I / get /good grades / my speaking and writing, but / my teacher / tell / me / improve / my listening.

……………………………………………………………………………………………

4. Tomorrow I / going / Da Lat / my parents / car / see / the Flower Festival.

……………………………………………………………………………………………

Write soon and tell me all your news,

Regards,

Lan

ĐÁP ÁN

I. LISTENING:

Part 1: (5 x 0,25 = 1,25 pts)

1. A                 2. B                 3. C                 4. A                 5. B                

Part 2: (5 x 0,25 = 1,25 pts)

1. CRAIG

2. Park

3. 1984

4. 1990

5. 587 634

II. USE OF ENGLISH:

Part 1:            (2 x 0,25 = 0,5 pt)

1. A                             2. C

Part 2: (10 x 0,25 = 2,5 pts)

1. C                 2. B                 3. B                 4. C                 5. A                

 6. D                7. A                 8. D                 9. A                 10. B

III. READING:

Part 1: (6 x 0,25 = 1,5 pts)

1. D                 2. C                 3. B                 4. A                 5. A           6. D

Part 2: (4 x 0,25 = 1,0 pt)

1. She always has a little notebook with her .

2. She puts words in groups, like fruit – all kinds of fruit.

3. She writes regular verbs or irregular verbs, or a page of prepositions.

4. Because she thinks prepositions are difficult.

IV. WRITING:

Part 1: (4 x 0,25 = 1,0 pt)

1. My bag is not big enough for me béo carry everything.

2. Nam asked me béo give him a dictionary.

3. We have not/ haven’t  visited our grandparents for two weeks.

4. He is going béo come over béo pick me up.   

Part 2: (4 x 0,25 = 1,0 pt)

Dear Linda,

1. I am pleased béo hear you had an interesting Teacher’s Day.

2.  I received my report of English study last week.

3. I got good grades for my speaking and writing, but my teacher told me béo improve my listening.

4. Tomorrow I am going béo Da Lat with my parents by car béo see the Flower Festival.

Trên đây là toàn thể nội dung tài liệu Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 8 5 2021-2022 có đáp án Trường THCS Võ Văn Tần. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo có ích khác các em chọn tác dụng xem trực tuyến hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học trò ôn tập tốt và đạt thành tựu cao trong học tập.

Các em ân cần có thể tham khảo tư liệu cùng phân mục:

  • Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 8 5 2021-2022 có đáp án Trường THCS Phan Đình Phùng

Chúc các em học tập tốt!

.


 

Thông tin thêm

Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 8 5 2021-2022 có đáp án Trường THCS Võ Văn Tần

[rule_3_plain]

Mời các em cùng tham khảo tài liệu Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 8 5 2021-2022 có đáp án Trường THCS Võ Văn Tần do Hoc247 biên soạn. Tài liệu bao gồm các đề thi không giống nhau có đáp án, sẽ giúp các em ôn tập tri thức hiệu quả. Hi vọng tài liệu này sẽ giúp các em sẵn sàng thật tốt cho kì thi học kì 1 sắp đến. Chúc các em học tập tốt!
BỘ 5 ĐỀ THI HK1 MÔN TIẾNG ANH 8 NĂM 2021-2022 CÓ ĐÁP ÁN

TRƯỜNG THCS VÕ VĂN TẦN

1. Đề số 1

I. PHONETIC

1. Choose the word A, B, C or D whose stress pattern is different from the others.

A. minority

B. ethnic

C. tradition

D. religion

Choose the word A, B, C or D whose underlined part is pronounced differently from the others.

A. lived

B. populated

C. harvested

D. loaded

II. Choose the best answer among A, B, C or D béo complete the sentences.

1. Chọn từ có phần gạch dưới cần được sửa lỗi.

Vietnam is an multicultural country with 54 ethnic groups.

A. is

B. an

C. multicultural

D. 54

2. The whole family___________with tradition by spending the New Year’s Eve abroad.

A. went

B. broke

C. followed

D. kept

3. In Viet Nam, you____________ use only the first name béo address people older than you.

A. should

B. must

C. have béo

D. shouldn’t

4. Lang Lieu couldn’t buy any special food____________he was very poor.

A. although

B. when

C. while

D. because

III. Give the correct tense/ form of the words in brackets.

1. They detest (get) ____________ up early in the morning

2. The Tay people live mostly in the …..regions in the north of Viet Nam (MOUNTAIN)

IV. READING:

A. Read the passage and complete it with the words given

traditions – means – according – however– therefore

The tradition of birthday parties started a long time ago. People thought there was a special danger from evil spirits on birthdays;(1) ___________, friends and family came together béo bring good thoughts and wishes and even presents. There are some different (2) ______ in different countries around the world.

In Vietnam, on a child’s first birthday, family members put many things on the floor around the child for him or her béo choose. (3) ______ béo tradition, the first thing the child picks up will tell us his or her future job. In some countries, a 21st birthday cake is sometimes in a shape of a key. The key (4) _______ that the young person is now old enough béo leave and build up béo their own family at any time they want béo. There is usually a special party on these birthdays.

B. Read the passage carefully then answer the questions below:

Once upon a time there was a young girl called Cinderella. Cinderella was living happily with her family when her mother died. Her father married an evil widow with two daughters. Cinderella’s stepmother and two stepsisters mistreated her. She had béo wear old clothes and work hard while the sisters wore fancy clothes and had fun. A good fairy helped Cinderella. She turned Cinderella’s old dress into a beautiful gown. Cinderella went béo a party and a handsome prince politely invited her béo dance with him. He fell in love with her and wanted béo find out who she was. Cinderella left the party in a hurry and didn’t tell the prince her name. But she left a glass slipper, and the prince used that béo find her. They got married and lived happily ever after.

* Questions:

1. What did Cinderella’s father do when his wife died?

…………………………………………………………………………………………………

2. How did Cinderella’s stepmother and two stepsisters treat her?

…………………………………………………………………………………………………

3. Who turned Cinderella’s old clothes into a beautiful gown?

………………………………………………………………………….………………………

4. What did the prince use béo find Cinderella?

………………………………………………………………………..………………………

PART V. WRITING:

Question 1: Rearrange the given words béo complete the sentence.

1. festival/ in / Viet Nam / Tet / is / the / most / important /

…………………………………………………………………………………………………

2. because / they / can / Children / like/ Tet / receive / lucky / money /

…………………………………………………………………………………………………

Question 2: Rewrite or combine the sentences, using the suggested words.

1. Mr Lam was very busy; however,he spent the whole day at the La Mat Village festival.

=> Although……………………………………………………………………………….

2. I love listening béo music.

=> I fancy ……………………………………………………………………………

3. You are advised not béo wear shorts when going béo pagodas.

=> You should not ……………………………………………………………

4. My house is smaller than your house.

=> Your house .……….……….……….……….…………….……………

ĐÁP ÁN

I- PHONETIC

1. B. ethnic; 2. A. lived

II. Choose the best answer among A, B, C or D béo complete the sentences.

1. B. an; 2. B. broke; 3. D. shouldn’t; 4. D. because;

III. Give the correct tense/ form of the verbs in brackets.1. getting

2. mountainous

IV. READING:

A. Read the passage and complete it with the words given

1. therefore

2. traditions

3. according

4. means

B. Read the passage carefully then answer the questions below

1. He married an evil widow with two daughters.

2. They treated her badly.

3. A good witch did.

4. He used a glass slipper that Cinderella left behind.

PART V. WRITING:

Question 1: Rearrange the given words béo complete the sentence.

1. Tet is the most important festival in Viet Nam.

2. Children like Tet because they can receive lucky money.

Question 2: Rewrite or combine the sentences, using the suggested words.

1. Although Mr Lam was very busy, he spent the whole day at the La Mat Village festival.

2. I fancy listening béo music.

3. You should not wear shorts when going béo pagodas.

4. Your house is bigger than my house.

2. Đề số 2

Exercise 1: Choose the words that have the underlined part pronounced differently from the others

1. A. minority

B. ethnic

C. tradition

D. religion

2. A. fable

B. brave

C. dragon

D. tale

3. A. eyes

B. ogres

C. stories

D. cakes

Exercise 2: Choose the word that has different stress pattern

1. A. cunning

B. unkind

C. greedy

D. generous

2. A. lantern

B. princess

C. emperor

D. incense

Exercise 3: Choose the correct answer

1.My mother enjoys ____________traditional food for our family, especially at Tet holiday.

A. cook

B. béo cook

C. cooking

D. cooked

2. My father sometimes goes ___________ in the forests. He‟d like béo find some more food for our family.

A. hunt

B. hunting

C. béo hunt

D. hunted

3. Is living in the city____________than living in the country?

A. more convenient

B. as convenient

C. most convenient

D. so convenient

4.The Viet (or Kinh) have___________number of people, acc for about 86% of the population.

A. large

B. the large

C. larger

D. the largest

5. You _______ eat squid, duck, or shrimp during Tet because they are seen as bad symbols.

A. have béo

B. should

C. don’t have béo

D. shouldn’t

6. The Mid-Autumn Festival is also known as Moon Festival _______ Harvest Moon Festival.

A. but

B. or

C. so

D. and

Exercise 4: Choose the underlined word or phrase A, B, C or D that needs correcting

1. When we arrived at home last night, the children were doing their homework.

2. Because breathing is something we do automatically, so we rarely think about it.

3. Thanks for modern technology, we can now preserve our culture for future generations.

Exercise 5: Write the correct tense or form of the verbs in brackets

1. ____________(you/ watch) this programme or can I turn the TV off?

2. My friends and I ____________(not play) football at 3p.m yesterday because it was raining hard at that time.

3. The Hung King Temple Festival ____________(recognise) as a national holiday in 2007.

Exercise 6: Read the following passage then answer the questions

Gong culture in the Central Highlands of Viet Nam has been recognized by UNESCO as a Masterpiece of the Intangible Heritage of Humanity. Gong culture covers five provinces of the Central Highlands: Kon Tum, Gia Lai, Dak Lak, Dak Nong and Lam Dong. The masters of gong culture are the ethnic groups of Bahnar, Sedang, Mnong, Coho… The Gong Festival is held annually in the Central Highlands. In the festival, artists from these provinces give gong performances, highlighting the gong culture of their own province. For the ethnic groups of the Central Highlands, gongs are musical instruments of special power. It is believed that every Gong is the symbol of a god who grows more powerful as the Gong gets older. Therefore, gongs are associated with special occasions in people‟s lives, such as the building of new houses, funerals, crop praying ceremonies… The Gong sound is a way béo communicate with the gods.

1.Where does Gong culture exist?

__________________________________________________

2.How often is the Gong Festival held?

__________________________________________________

3.What do artists do in the Gong Festival?

__________________________________________________

4.Are Gongs pieces of folk music?

__________________________________________________

5.Is the gong sound a way béo communicate with the ancestors?

__________________________________________________

ĐÁP ÁN

Exercise 1: Choose the words that have the underlined part pronounced differently from the others

1. A; 2. C; 3. D

Exercise 2: Choose the word that has different stress pattern

1. B; 2. B

Exercise 3: Choose the correct answer

1. C; 2. B; 3. A; 4. D; 5. D; 6. B

Exercise 4: Choose the underlined word or phrase A, B, C or D that needs correcting

1. B (arrived)

2. C (Ø)

3. A (Thanks béo)

Exercise 5: Write the correct tense or form of the verbs in brackets.

1. Are you watching

2. weren’t playing

3. was recognized

Exercise 6: Read the following passage then answer the questions

1. It exists in the Central Highlands of Viet Nam.

2.It is held once a year.

3.They give gong performances, highlighting the gong culture of their own province.

4.No, they aren’t.

5.No. it isn’t.

3. Đề số 3

From each number, pick out the word whose underlined part is pronounced differently from the others.

1. A. out                   B. round                 C. about                   D. would

2. A. chair                B. check                  C. machine               D. child

3. A. too                   B. soon                   C. good                    D. food

4. A. though             B. enough               C. cough                  D. rough

5. A. happy              B. hour                   C. high                     D. hotel

 Choose the correct answer.

1. Yoga helps us learn ________ béo co-ordinate breathing and movement.

A. what B. when C. why D. how

2. Teenagers enjoy ________ béo music and ________ out with friends.

A. listen – hang B. béo listen – béo hang C. listening – hang D. listening-hanging

3. ________ should children do yoga too?

A. Why B. When C. What D. How

4. Don’t worry. It is ________ béo travel béo that village even at night.

A. safe B. unsafe C. difficult D. inconvenient

5. Life in a small town is ________ than that in a big city.

A. peaceful B. much peaceful C. less peaceful D. much more peaceful

6. The boys often help their parents béo ________ water from the village well.

A. gather B. collect C. give D. find

7. In the Central Highlands, the biggest and tallest house in the village is the ________ house.

A. communication B. community C. communal D. commune

8. The Viet people have many ________ customs and crafts.

A. tradition B. traditional C. culture D. customary

9. ________ month is the Hoa Ban Festival of the Thai people held in?

A. When B. Which C. How many D. How often

10. The ________ on display in Da Nang Museum of Cham Sculpture are very interesting.

A. items B. goods C. products D. shows

Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank in the following passage.

I live in a small village called Northville. There are about 2000 people here. I love the village (1) ________ it is very quiet and life is slow and easy. The village is always clean; people look (2) ________ it with great care. The air is always clean, too. People are much more friendly here than in a city because everyone (3) ________ the others, and if someone has a problem, there are always people who can help.

There are only a few that I don’t like about Northville. One thing is that we have not got many things béo do in the evening; we haven’t got (4) ________ cinemas or theaters. The other thing is that people always talk about (5)_______, and everyone knows what everyone is doing. But I still prefer village life béo life in a big city.

1. A. so                      B. although                   C. because                   D. but

2. A. for                     B. at                              C. up                           D. after

3. A. knows               B. know                        C. is knowing              D. knew

4. A. little                  B. some                         C. any                          D. few

5. A. others                B. other                         C. another                   D. one other

ĐÁP ÁN

From each number, pick out the word whose underlined part is pronounced differently from the others.

1 – D; 2 – C; 3 – C; 4 – A; 5 – B;

Choose the correct answer.

1 – D; 2 – D; 3 – A; 4 – A; 5 – D; 6 – B; 7 – C; 8 – B; 9 – B; 10 – D;

Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank in the following passage.

1 – C; 2 – D; 3 – A; 4 – C; 5 – A;

4. Đề số 4

Choose the correct answer.

1. The buses were very ………. this morning. We can’t go béo the church with you in time.

A. crowd

B. crowded

C. full

D. busy

2. He …………. cross the street when the traffic light is green for pedestrians.

A. should

B. shouldn’t

C. ought

D. oughtn’t

3. You……………… use your mobile phone on the plane.

A. must

B. mustn’t

C. don’t have béo

D. have béo

4. Many ethnic groups have their own languages, and some even have …….. languages.

A. speaking

B. writing

C. written

D. spoken

5. Lang Lieu couldn’t buy any special food………..he was very poor.

A. although

B. when

C. while

D. because

6. There’s a…………….in our family that we have a party on New Year’s Eve.

A. belief

B. legend

C. custom

D. tradition

7. When you want béo express your disagreement politely, you say:

A. I am afraid I don’t agree.

B. No, I don’t like your idea.

C. No, I do not listen béo you.

D. No, your idea is so bad.

8. ………. you study harder, you won’t be able béo pass the examination.

A. Unless

B. Because

C. If

D. without

Read and complete the passage with words in the box.

traditional ; therefore ; celebrate ; served ; worship

Tet is the biggest festival in Vietnam. To (1) ……..………..Tet, Vietnamese people make many tasty (2)………………..….foods. The most important food includes Chung cakes, sausages, boiled chicken, spring rolls, and sticky rice. Chung cake is made of sticky rice, pork, green beans, and other spices, wrapped in green leaves; (3)…………….….., this cake needs a lot of preparation. This cake can be kept for a long time, even though the weather is often humid during Tet. Other significant foods that cannot be missed béo (4)………… the ancestors are sausages, spring rolls, and sticky rice. Because sausages are difficult béo make, people often buy them from famous suppliers. However, sticky rice and spring rolls are easier béo prepare and must be (5)……………………..immediately after they are cooked, so they are often made at home.

Complete the second sentences using the words given in brackets

1. Mr Lam was very busy; however, he spent the whole day at the La Mat Village festival.

Although……………………………………………………………………………..…………….

2. I love listening béo Us – Uk music.

I fancy …………………………………………………………………………………..………

3. You are advised not béo wear shorts when going béo pagodas.

You should not ………………………………………………………………………………

4. My house is smaller than your house.

Your house .……….……….……….……….……….………………………….…………

5. The girl worked hard. Her stepmother wasn’t happy. (ALTHOUGH)

………….……………………………………………

ĐÁP ÁN

Choose the correct answer.

1 – B; 2 – A; 3 – B; 4 – C; 5 – D; 6 – D; 7 – A; 8 – A;

Read and complete the passage with words in the box.

traditional ; therefore ; celebrate ; served ; worship

Tet is the biggest festival in Vietnam. To (1) ……. celebrate .………..Tet, Vietnamese people make many tasty (2)………… traditional ……..….foods. The most important food includes Chung cakes, sausages, boiled chicken, spring rolls, and sticky rice. Chung cake is made of sticky rice, pork, green beans, and other spices, wrapped in green leaves; (3)……….. therefore …..….., this cake needs a lot of preparation. This cake can be kept for a long time, even though the weather is often humid during Tet. Other significant foods that cannot be missed béo (4)…. worship …….. the ancestors are sausages, spring rolls, and sticky rice. Because sausages are difficult béo make, people often buy them from famous suppliers. However, sticky rice and spring rolls are easier béo prepare and must be (5)…………. served …..……..immediately after they are cooked, so they are often made at home.

Complete the second sentences using the words given in brackets

1. Although Mr Lam was very busy, he spent the whole day at the La Mat Village festival.

2. I fancy listening béo Us – Uk music.

3. You should not wear shorts when going béo pagodas.

4. Your house is bigger than my house.

5. Although the girl worked hard, her stepmother wasn’t happy.

5. Đề số 5

I. LISTENING:

Part 1: Listen and choose the best option for each of the questions below. (1.25 pts)

1. What does Carlos hate?                             

A. shopping                             B. museums                             C. football

2. When will the football match start?          

A. Saturday morning               B. Saturday afternoon             C. Sunday afternoon

3. Where are you going béo eat on Saturday evening?

A. at home                               B. in an Italian restaurant        C. in a Chinese restaurant

4. What are you going béo do on Sunday morning?

A. go béo a drive                       B. get up late                           C. go béo the cinema

5. Where are you going béo have lunch on Sunday?

A. in a café                              B. in a pub                               C. at home

Part 2: Listen and write. (1.25pts)

Old School Friends

Please contact

First name:                                       Janet

1. Last name:                                    __________________________

2. Name of school: Green                _____________________school

3. From:                                            ______________________________

4. To:                                               _______________________________

5. Telephone number:                     ____________________________

II. USE OF ENGLISH: (3.0pts)

Part 1: Choose the word that has the underlined part pronounced differently from others. (0.5pt)

1. A. revision               B. festival                    C. postcard                  D. promise

2. A. reach                   B. such                        C. chemical                 D. chore

Part 2: Choose the best answer (A, B, C or D) béo complete the following sentences. (2.5pts)

1. The sun ______________ in the east and sets in the west.

A. rose                                     B. rise                          C. rises                        D. raise

2. He ______________ five gold medals since the beginning of the SEA Games 30th .

A. wins                                    B. has won                  C. won                         D.  is winning

3. We ______________ television yesterday evening.

A. watch                                 B. watched                  C. béo watch                  D. watching

4. Minh and Nga cooked dinner ______________ because their mother wasn’t at home last night.

A. himself                               B. herself                     C. themselves              D. ourselves

5. My father used ______________ us béo the zoo when he was alive.

A. béo take                                B. taking                     C.  took                       D. take

6. ______________ is a story passed on in spoken form from one generation béo the next.

A. Novel                                 B. Fiction                     C. Comic                    D. Folktale     

7. You can buy sugar, salt, and oil at a ______________.

A. grocery store                      B. drugstore                 C. hairdresser’s          D. neighborhood

8. Nam learns English very ______________.  He always gets good marks.

 A. fast                                    B. slowly                       C. badly                     D. well    

9. My little brother enjoys ______________ pictures very much.

A. drawing                  B. béo draw                    C. draws                     D. drew

10. Ba:  Could you do me a favor, Hoa?                     Hoa: Yes.______________

A. Yes. Thank you.                 B. How can I help you?    C. That’s very kind of you.   D. That’s fine.

III. READING: (2,5pts)

Part 1: Reading the following passage and choose the best answer for each blank.(1.5pts)

Dear Granddad,

My sister and I like each other very much although we are very (1) _______. She’s six years (2) _________ me and she works in a bank. I’m still (3)_______school, so I don’t have a job. My sister (4) _________ her work, and she earns a lot of money, so she can go out and enjoy herself. She’s very (5) ______ and often invites me béo go out with her, but I’m studying very hard at the moment  (6)______ I want béo pass my exams.

1.         A. similar                     B. the same                  C. alike                        D. different

2.         A. old than                  B. oldest                      C. older than               D. the oldest

3.         A. in                            B. at                            C. on                           D. of

4.         A. likes                        B. like                          C. is liking                  D. liked

5.         A. kind                        B. reserved                  C. hard-working          D. quiet

6.         A. so                            B. and                         C. but                          D. because

Part 2: Read the way this schoolgirl studies English vocabulary and answer the questions below: (1.0pt)

            I have a little notebook. I always have it with me. I try béo fill one page a day. Sometimes I put words in groups, like fruit – all kinds of fruit. You know? Or colors, or clothes, or things and the shops where you buy them. I have some grammar pages, where I write regular verbs or irregular verbs, or a page of prepositions. I think prepositions are difficult, you know – on Sunday, in the morning, listen béo a concert – but you say phone someone. In my language we say “phone béo someone”.

1.What does she always have with her?

2. In what way does she put words?

3.What does she write on grammar pages?

4.Why does she have a page for prepositions?

IV. WRITING:

Part 1:  Rewrite the following sentences so that it has the same meaning as the first one. (1.0pt)

1. My bag is small. I can’t carry everything.

My bag is not ……………………………………………………………………………………………………..

2. Nam said béo me ” Please give me a dictionary.”

Nam asked me ………………………………………………………………………………………………..…

3. We last visited our grandparents two weeks ago.

We haven’t ………………………………………………………………………………………………………

4. He intends béo come over béo pick me up.

He is ……………………………………………………………………………………………………………………

Part 2:  Use these sets of word and phrase béo help Lan complete the letter béo her pen pal. (1.0pt)

Dear Linda,

1. I / pleased / hear  / you  / have / an interesting Teacher’s Day.

……….…………………………………………………………………….………

2.  I / receive / my report of English study / last week.

……………………………………………………………………………………………

3. I / get /good grades / my speaking and writing, but / my teacher / tell / me / improve / my listening.

……………………………………………………………………………………………

4. Tomorrow I / going / Da Lat / my parents / car / see / the Flower Festival.

……………………………………………………………………………………………

Write soon and tell me all your news,

Regards,

Lan

ĐÁP ÁN

I. LISTENING:

Part 1: (5 x 0,25 = 1,25 pts)

1. A                 2. B                 3. C                 4. A                 5. B                

Part 2: (5 x 0,25 = 1,25 pts)

1. CRAIG

2. Park

3. 1984

4. 1990

5. 587 634

II. USE OF ENGLISH:

Part 1:            (2 x 0,25 = 0,5 pt)

1. A                             2. C

Part 2: (10 x 0,25 = 2,5 pts)

1. C                 2. B                 3. B                 4. C                 5. A                

 6. D                7. A                 8. D                 9. A                 10. B

III. READING:

Part 1: (6 x 0,25 = 1,5 pts)

1. D                 2. C                 3. B                 4. A                 5. A           6. D

Part 2: (4 x 0,25 = 1,0 pt)

1. She always has a little notebook with her .

2. She puts words in groups, like fruit – all kinds of fruit.

3. She writes regular verbs or irregular verbs, or a page of prepositions.

4. Because she thinks prepositions are difficult.

IV. WRITING:

Part 1: (4 x 0,25 = 1,0 pt)

1. My bag is not big enough for me béo carry everything.

2. Nam asked me béo give him a dictionary.

3. We have not/ haven’t  visited our grandparents for two weeks.

4. He is going béo come over béo pick me up.   

Part 2: (4 x 0,25 = 1,0 pt)

Dear Linda,

1. I am pleased béo hear you had an interesting Teacher’s Day.

2.  I received my report of English study last week.

3. I got good grades for my speaking and writing, but my teacher told me béo improve my listening.

4. Tomorrow I am going béo Da Lat with my parents by car béo see the Flower Festival.

Trên đây là toàn thể nội dung tài liệu Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 8 5 2021-2022 có đáp án Trường THCS Võ Văn Tần. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo có ích khác các em chọn tác dụng xem trực tuyến hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học trò ôn tập tốt và đạt thành tựu cao trong học tập.

Các em ân cần có thể tham khảo tư liệu cùng phân mục:

Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 8 5 2021-2022 có đáp án Trường THCS Phan Đình Phùng

Chúc các em học tập tốt!

Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 8 5 2021-2022 có đáp án Trường THCS Phan Đình Phùng

2768

Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 9 5 2021-2022 có đáp án Trường THCS Lê Lợi

1862

Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 9 5 2021-2022 có đáp án Trường THCS Ngô Mây

2161

Đề cương ôn tập HK1 môn GDCD 12 5 2021-2022

1884

Đề cương ôn tập HK1 môn GDCD 8 5 2021-2022

454

Đề cương ôn tập HK1 môn GDCD 9 5 2021-2022

766

[rule_2_plain]

#Bộ #đề #thi #HK1 #môn #Tiếng #Anh #5 #có #đáp #án #Trường #THCS #Võ #Văn #Tần


  • Tổng hợp: Phần Mềm Portable
  • Nguồn: https://hoc247.net/tu-lieu/bo-5-de-thi-hk1-mon-tieng-anh-8-nam-2021-2022-co-dap-an-truong-thcs-vo-van-tan-doc34621.html

admin1

Tôi là Đỗ Thủy đam mê sáng tạo viết Blog hàng ngày là những công việc mà tôi đang làm nó thực sự là những gì tôi yêu thích hãy theo dõi tôi để có những kiến thức bổ ích về xã hội ,cộng đồng và học tập.
Back to top button